in , , , ,

Αυλαία για το φεστιβάλ πλατείας με ευχαριστώ των διοργανωτών.

Το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκε στο 2ο φεστιβάλ πλατείας στη Νεάπολη με την Τρίτη βραδιά αφιερωμένη στο παραδοσιακό βιολί της χώρας μας με μια ακόμα συναυλία-γιορτή που έγινε σε μια ακόμα πλατεία στον αστικό ιστό της Νεάπολης, στην πλατεία των Τριών Ιεραρχών. Ήταν τρείς βραδιές που το φεστιβάλ έδωσε ζωή σε πλατείες και ξύπνησαν αναμνήσεις σε πολλούς και σε πολλές. Αναμνήσεις από τα χρόνια που στη Νεάπολη κάθε γειτονιά ήταν και μια μεγάλη παρέα, τα χρόνια που ο κόσμος αντάμωνε στα πεζούλια και στα  πρεβάζια των σπιτιών και των αυλών και που άκουγες το «κάτσε να πιούμε μια» σαν την καλησπέρα στους περαστικούς.
 
Η Επιτροπή της διοργάνωσης μαζί με την βοήθεια του ΠΑΟΔΑΝ και των εθελοντών τα κατάφερε και φέτος όπως και πέρυσι και όπως ελπίζουμε θα κάνουν και του χρόνου. Ακούραστοι έδειχναν όλοι το τρίτο βράδυ και έλεγαν μακάρι απόψε να άρχιζε, ξανά και ξανά, βλέποντας την ίδια στιγμή την ανταπόκριση του κόσμου που γέμισε επί τρία συνεχόμενα βράδια και τις τρεις πλατείες της πόλης και τους ίδιους τους μουσικούς να χαίρονται τόσο πολύ την συμμετοχή τους σε μια δράση που έδειχνε τόσο αυθόρμητη και παρεϊστικη αν και είχε όλα εκείνα τα συστατικά της καλής διοργάνωσης. «Έγινε φέτος αν ακόμα πολύ σημαντικό βήμα πολιτισμού με το 2ο φεστιβάλ πλατείας, οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν, η καλή συνεργασία όλων μεταξύ μας και η ανταπόκριση του κόσμου έδειξε ότι πλέον το φεστιβάλ έχει καταξιωθεί.» σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Χάρης Αλεξάκης. Τα μέλη δε  της οργανωτικής επιτροπής Γιώργης Τσιχλής και Γιάννης Μιχάκης, ψιθύριζαν «Δηλαδή αύριο το βραδυ δεν θα πάμε σε άλλη πλατεία;» αφήνοντας στην άκρη την κούραση και τις ευθύνες που όντος ήταν πα΄ρα πολλές.
 
Σημαντικό ακόμα στοιχεί ήταν ότι πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι βρέθηκαν στις πλατείες αυτές που οι παππούδες τους έκαναν τις δικές τους παρέες ενώ άλλοι τόσοι ήταν και αυτοί που ήρθαν από άλλες περιοχές και γνώρισαν με τον καλύτερο τρόπο τον αστικό ιστό και την αγορά την πόλης πέρα από την κεντρική πλατεία της Νεάπολης. Στα τρία βράδια έπαιξαν συνολικά περίπου 35 μουσικοί από όλη την χώρα παρουσιάζοντας  την τεράστια γκάμα που το παραδοσιακό βιολί μπορεί να αγκαλιάσει με μουσικές από την Ελλάδα και όχι μόνο.
 
Με την σειρά που εμφανίστηκαν :
 
ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ   «ΒΕΡΝΤΕΝ»
 
Γιάννης Μαυριτσάκης – βιολί
Άννα Μασσάρου – τραγούδι
Γιάννης Δεσποτάκης – κιθάρα/τραγούδι
 
Κωστής Μακάκης – βιολί/τραγούδι
Αλέκος Φανουράκης – λαούτο/τραγούδι
 
Βαγγέλης Βαρδάκης – βιολί/τραγούδι
Κωστής Αβυσσινός – λαούτο/τραγούδι
Μανώλης Λιαπάκης – λαούτο/τραγούδι
Γιώργος Σταυράκης- κιθάρα
 
Τιμήθηκαν και έπαιξαν οι βιολάτορες :
 
Νίκος Τσαγκαράκης (Κουτούνιος)
Γιώργης Κανιτάκης (Κανίτης)
 
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  «ΒΡΥΣΑΛΑΚΙ»
 
Κωστής Ατσαλάκης – βιολί/κιθάρα
Κλεάνθης Ατσαλάκης – βιολόλυρα/λαούτο
Γιώργος Τσαντάκης – βιολί/κιθάρα
 
Μανώλης Νεραντζάκης – βιολί/τραγούδι
Χάρης Χατζημανώλης – κιθάρα/τραγούδι
 
Μιχάλης Σπυριδάκης – βιολί
Καίτη Κουλλιά – τραγούδι
Περικλής Σχινάς – λαούτο
Μαρίτζια Κατσούνα – κρουστά
 
Εκτάκτως εμφανίστηκαν μαζί με το τελευταίο σχήμα ,οι :
 
Παπά Γιώργης Τζάβλας – κανονάκι
Χρυσή Τζάβλα – τραγούδι
Κατερίνα Παρασκάκη – τραγούδι
 
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  «ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ»
 
Μάκης Μπαγκλατζής – βιολί/τραγούδι
Γιάννης Πούλιος – βιολί
Χάρης Λαουρέισεν – λαύτα
Κωστής Πουλιανάκης – κρουστά
Γιάννης Μαρουλάκης – βιολί
Ξανθούλα πορφυράκη – τραγούδι
Μανώλης Πορφυράκης – κιθάρα/τραγούδι
 
Κυριάκος Γκουβέντας – βιολί/τραγούδι
Δέσποινα Παγιούλα – τραγούδι
Βασίλης Σμάνης – λαούτο/τραγούδι
 
Εκτάκτως εμφανίστηκε με το τελευταίο σχήμα ο Κώστας Πρατσινάκης
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Μετά την λήξη του «2ου Φεστιβάλ πλατείας 2016» , της απόλυτα επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης – θεσμού (πλέον) μέσω της οποίας ,περισσότεροι από 1500 άνθρωποι συνολικά (Νεαπολίτες και μη) περπάτησαν στα σοκάκια και τις πλατείες της πόλης μας ,γνώρισαν γωνιές και όμορφα σημεία άγνωστα εν πολλοίς και απόλαυσαν εξαίσιες μουσικές στιγμές ,υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, η οργανωτική επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει:
Τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό, τον πολιτιστικό και αθλητικό οργανισμό δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο του Χάρη Αλεξάκη, ο οποίος είναι το βασικότερο στήριγμα του φεστιβάλ . Την περιφέρεια Κρήτης – περιφερειακή ενότητα Λασιθίου και την αντιπεριφερειάρχη κα Πετράκη Πελαγία .Τους «Νέους Νεάπολης» .Την Αθλητική Ένωση Νεάπολης (Α.Ε.Ν). Τον μεγάλο χορηγό μας «παραδοσιακά προϊόντα γάλακτος ΑΓΝΟΤΗΣ» και την οικογένεια Συλλιγάρδου. Τους χορηγούς : ζαχαροπλαστείο «ΜΗΛΟ», είδη υγιεινής ΔΙΑΛΥΝΑΣ , «Κτήμα Βασιλάκη» ,σούπερ μάρκετ «Αριάδνη» – Μεθυμάκης/Μηναδάκης , καφενείο «Το κέντρον» , μεζεδοπωλείο «Παρά δίπλα» ,βιοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων Μεραμπέλου «Εκ πέτρας» , εστιατόριο «Επ’ αυλης» , ταβέρνα «ΜΗΛΙΑΡΑΣ» . Το «Μπακάλικο του λαγού» για το κέρασμα στους καλλιτέχνες.
Τον Κο Maurice Born και την σύζυγό του Francoise, τον Γιάννη Περουλιό με την Πόπη Βασιλάκη και το «Regina Youth Hostel – Apartments» για την φιλοξενία των καλλιτεχνών.
Στους φίλους ηχολήπτες, φωτιστές και φροντιστές σκηνής, Μανόλη Σισκάκη, Γιώργο Παπαχατζάκη και Αλέκο Γουλιδάκη
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές μας οι οποίοι έδωσαν την ψυχή τους για να πραγματοποιηθεί αυτή η εξαιρετική τριήμερη εκδήλωση, που μας έκανε –και φέτος- πολύ υπερήφανους και μας έδωσε το κουράγιο για να συνεχίσουμε.
Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον Χάρη Σιαμπάνη ,από τους Νέους Νεάπολης και τον Γιώργο Νικολαϊδη, επίσης.
Τους χορηγούς επικοινωνίας.
Τα sites : allaboutfestivals.gr , creteplus.gr , fonien.gr «CNANews» και προσωπικά τον Θάνο Κορομπύλια ,
την εφημερίδα μας «ΑΝΑΤΟΛΗ» ,τους ραδιοφωνικούς σταθμούς : «104.4» , «Μουσικό κανάλι» ,  «Λατώfm» και ιδιαιτέρως τον μάεστρο του Χρήστο Ευαγγελινάκη για την δημιουργία του σποτ .
Τους εξαίρετους μουσικούς απ’ όλη την Ελλάδα που μας χάρισαν αξέχαστες καλλιτεχνικές εμπειρίες και τις τρεις μέρες.
Αφήσαμε για το τέλος εκείνους τους ανθρώπους που χωρίς να φαίνονται πουθενά, αποτέλεσαν και αποτελούν πάντα ένα απ’ τα πιο σημαντικά κομμάτια του «Φεστιβάλ πλατείας». Αισθανόμαστε -κυριολεκτικά-  ευγνωμοσύνη και ευχαριστούμε θερμά τους εργαζόμενους του πρώην δήμου Νεάπολης, για την τεράστια και δύσκολη δουλειά που επιτέλεσαν για το φεστιβάλ αυτές τις τρεις μέρες και επιτελούν κάθε μέρα που περνάει για όλους τους Νεαπολίτες.
Και του χρόνου!
Η οργανωτική επιτροπή  «Φεστιβάλ πλατείας»