in , , , ,

Αυγενάκης απαντά σε Δήμαρχο Ιεράπετρας, "Αντί να διεκδικείτε τον «τύπο» είναι καλύτερο να αναζητάτε την ουσία.

Απαντητική επιστολή του Λευτέρη Αυγενάκη προς τον Δήμαρχο Ιεράπετρας για την έδρα της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας
«Προς τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Σήφη Αναστασάκη

 Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, Απαντώντας στην επιστολή σας, δηλώνω εξ’ αρχής το σεβασμό και την αγάπη μου σε ένα από τα ομορφότερα και ιστορικότερα μέρη της Κρήτης, το νομό Λασιθίου και ιδιαίτερα τη Σητεία. Καταθέτω επίσης την εκτίμησή μου στους πολίτες του Δήμου σας και σε εσάς προσωπικά αλλά και στο θεσμό που υπηρετείτε.

 Επιτρέψτε μου, να μην απαντήσω στα όσα με υπερβολή και ένταση περιγράφετε απευθυνόμενος στο πρόσωπό μου. Ωστόσο, σας θυμίζω ότι κατά την πρόσφατη τηλεφωνική μας επικοινωνία, αναλύσαμε διεξοδικά, το θέμα που θίγεται σήμερα και δείξατε να κατανοείτε έως και να συμφωνείτε, κατά τη κατάληξή της συζήτησης μας. Παρ’ όλα ταύτα είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας, ως Δήμαρχος, να προβάλετε και να τεκμηριώνετε, όπως εσείς κρίνετε θέματα αυτοδιοικητικά ή γενικότερα. Ωστόσο, μή μου στερείτε το δικαίωμα ως Βουλευτής να προτείνω νομοθετικές βελτιώσεις με ικανά και θεμελιωμένα επιχειρήματα.

Απλά σας θυμίζω την τελευταία μου φράση κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία: «Έχουμε περάσει ανεπιστρεπτί από την εποχή των κινήσεων εντυπωσιασμού και επικοινωνίας «φυτεύοντας» ταμπέλες άνευ περιεχομένου «δεξιά -αριστερά» εις το όνομα τοπικιστικών ισορροπιών.

Επιβάλλεται να αποδεσμευτούμε από νοοτροπίες του παρελθόντος, και να προχωρήσουμε σε πολιτικές ουσίας, λειτουργικής διαχείρισης και ορθών πολιτικών επιλογών.» Το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολόγιας της Σητείας λειτουργούσε και επιβάλλεται να συνεχίσει να λειτουργεί. Μάλιστα, πρότασή μου είναι ότι πρέπει να ενισχυθεί με επιπλέον τμήμα της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας και όχι εντάσσοντάς το στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, αλλά σε σχολή που πραγματεύεται ζητήματα Υγείας, την ώρα που όλες οι υποδομές υπάρχουν και λειτουργούν στην έδρα του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο.

Αντί να διεκδικείτε τον «τύπο» είναι καλύτερο να αναζητάτε την ουσία.

Σας ευχαριστώ.
Παραμένω στη διάθεσή σας

Με εκτίμηση, Λευτέρης Κ. Αυγενάκης Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου»