in , , , ,

Αρχαιολόγοι για μιά μέρα, fotos.

Η τρίτη τάξη του 5ου Δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου επισκέφτηκε το χώρο ανασκαφής στο Σταυρό. Η αρχαιολόγος Μαρία Κυριακάκη ξενάγησε στο χώρο εξήγησε στα παιδιά για το πως γίνεται μια ανασκαφή, ποια εργαλεία χρησιμοποιούν , για το νεκροταφείο και τους τάφους που βρήκαν εκεί και είδαν από κοντά τον τρόπο που δουλεύουν.

20-11-16-5o 20-11-16-5o-4

Η κ. Μανιαδακη τους ενημέρωσε για τη συντήρηση των ευρημάτων για τον τρόπο με τον οποίο συγκολλούνται τα ευρήματα και τους έδειξε τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ,ένα νυστέρι και ένα πινέλο. Τους έδειξαν ακόμα με ποιον τρόπο και ποιο εργαλείο χρησιμοποιούν για την καταγραφή του βάθους που βρίσκονται τα ευρήματα. Είδαν την ανασκαφή και τα μελή απο τους νεκρούς που προσπαθούσαν να βγάλουν

20-11-16-5o-3 20-11-16-5o-2 20-11-16-5o-1

Μίλησε στα παιδιά για το επάγγελμα του αρχαιολόγου και πως πρέπει να προστατεύουμε τα ευρήματα και πως να σεβόμαστε τον κάθε αρχαιολογικό χώρο, που μαρτυράει την ιστορία των προγόνων μας. Η διευθύντρια του σχολείου Αννα Πατεράκη είπε πως «θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κ. Κυριακάκη για την ωραία της ξενάγηση και την προσέγγιση της που με απλό κατανοητό τρόπο κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον των παιδιών.

Θ.Κ