in ,

Αρνητικά τα τεστ Covid για τους 19 ναυαγούς μετανάστες της Σητείας

Αρνητικά βγήκαν τα τεστ για covid 19 στα οποία υποβλήθηκαν οι 19 από τους 57 διασωθέντες του ναυαγίου της περασμένης Δευτέρας  ανοικτά της Σητείας , οι οποίοι φιλοξενούνται σε κατάλληλη αίθουσα υποδοχής κάτω από το λιμεναρχείο της Λασιθιώτικης πόλης.

Στο μεταξύ τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος συνέχισαν την Τρίτη και την Τετάρτη 15 και 16 Σεπτεμβρίου να ερευνούν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κάσου και Κάβο Σίδερο για να εντοπίσουν τους αγνοούμενους μετανάστες (άγνωστο πόσους) που φέρονται να έπεσαν στη θάλασσα το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν το μικρό σάπιο ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν άρχισε να βουλιάζει εκπέμποντας σήμα κινδύνου.

Από την τεράστια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που έστησαν από θάλασσα και αέρα, σε πολύ σύντομο χρόνο οι Λιμενικές Αρχές με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας κ Γιάννη Πλακιωτάκη και τις οδηγίες του θαλάμου Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της Ελληνικής Ακτοφυλακής,  με τη συμμετοχή όλων των διαθέσιμων πλωτών μέσων που διέθεταν από τα Λιμεναρχεία Σητείας , Αγίου Νικολάου, Καρπάθου και Ρόδου, καθώς και με τη συνδρομή πολλών εμπορικών πλοίων που έπλεαν κοντά στο στίγμα του ναυαγίου, ανασύρθηκαν βρεγμένοι αλλά σώοι 57  ναυαγοί διαφόρων εθνικοτήτων και 4 νεκροί Αφγανικής υπηκοότητας. Δύο νέες γυναίκες και δύο μικρά  αδερφάκια 6 και 7 ετών. Οι σοροί των δυο παιδιών και της μίας νεκρής γυναίκας, μεταφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης στην ιατροδικαστική υπηρεσία Ηρακλείου για νεκροψία νεκροτομή και η δεύτερη νεκρή γυναίκα μεταφέρθηκε στη Ρόδο.

Οι 4 σοροί θα παραμείνουν με απόφαση της Εισαγγελικής Αρχής στα ψυγεία των Νεκροτομείων έως ότου ταυτοποιηθούν και αναζητηθούν από τους οικείους τους. Αν δεν ταυτοποιηθούν και δεν αναζητηθούν από κανέναν, μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα 1-2 μηνών, θα ταφούν σε κάποιο Δημοτικό Κοιμητήριο, στις πόλεις όπου έχουν βρεθεί και απλά θα φέρουν έναν αριθμό αναγνώρισης, αν κάποτε τους ψάξει κάποιος από την πατρίδα τους.

neakriti.gr