in , , , , , , ,

Απόψε μια μοναδική γευστική συνάντηση στα «Ble Katsarolakia», video.

 
 
 
Είναι πραγματικά άκρως ενδιαφέρον να ακούς επαγγελματίες μάγειρες να μιλούν με τόσο πάθος αγάπη και σεβασμό για τις γεύσεις του τόπου μας, να μιλούν για τα αγνά προϊόντα της πατρίδας που υπάρχουν σε τόσες διαφορετικές περιοχές και να θέλουν να αναδείξουν ξανά σε επίπεδο παγκόσμιας γαστρονομίας τα πιάτα που ετοίμαζαν οι γιαγιάδες μας.
Απόψε θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο «Ble katsarolakia» μια τέτοια συνάντηση γεύσεων και προτάσεων, παντρειάς και γευστικής συντροφιάς τοπικών πρώτων υλών από την Στερεά Ελλάδα και την Κρήτη. Πρόκειται για μια εκδήλωση – σταθμό σε μια βόλτα ανά την Ελλάδα πέντε πολύ γνωστών σεφ. Να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων θα προσφερθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.
30-3-katsarolakia-2
Ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς, σεφ που κατάγεται από τον τόπο μας, αλλά τυγχάνει πανελλήνιας αναγνώρισης, παρουσιάζοντας τους δύο εκλεκτούς συναδέλφους του, τον Γρηγόρη Χέλμη και το Νίκο Σταυρακάκη, έκανε λόγο για μια σπουδαία γευστική συνάντηση από αυτές που δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να ζήσουμε συχνά στην περιφέρεια.
Οι ίδιοι οι σεφ, αφού μίλησαν για την πολύ σημαντική αυτή διαδρομή που έχουν κάνει έως τώρα σε διάφορες περιοχές της χώρας, τόνισαν ότι πλέον η ελληνική κουζίνα αποκτά ένα δικό της κοινό. Μίλησαν για την μοναδικότητα των πρώτων υλών και για το γεγονός ότι πλέον είναι εύκολο κανείς να βρει τα καλύτερα από όλα τα σημεία της χώρας.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ