in ,

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή λόγω άρσης ασυλίας Πολάκη

 

Για πολιτική δίωξη εις βάρος του μίλησε ο Παύλος Πολάκης στην μακροσκελή τοποθέτηση του στη Βουλή, με αφορμή την συζήτηση για τη άρση της βουλευτικής του ασυλίας έπειτα από μηνύσεις που κατέθεσαν εναντίον του  ο Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας και ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής.

Έχοντας μαζί του τουλάχιστον τέσσερις ογκώδεις φακέλους, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέβηκε στο βήμα και μίλησε για σχεδόν  μια ώρα για τις υποθέσεις που εγκαλείται.

Συνοπτικά ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ότι η Βουλή αρνείται τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής εις βάρος του (μετά από πρόταση του ιδίου) καθώς ΝΔ και ΚΙΝΑΛ φοβούνται ότι οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ θα πλήξουν στελέχη και πρώην υπουργούς τους.

«Θέλετε να με βάλετε φυλακή», δήλωσε και σε μια συναισθηματική έξαρση έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στις δύο κόρες του και στα όσα χωρίζουν την αριστερά με τους άλλους πολιτικούς χώρους. Δεν παρέλειψε βέβαια να απαγγείλει (καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) και δύο μαντινάδες

«Προσπαθείτε να με υποτιμήσετε. Να με χαμηλώσετε. Να με σπιλώσετε. Θα κάνετε μια τρύπα στο νερό. Διότι οι κόρες μου που είναι φοιτήτριες είναι περήφανες για εμένα. Για εσάς είναι περήφανα τα παιδιά σας;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

«Κάναμε πολλά, μάθαμε πολλά και θα ξαναγυρίσουμε -συνέχισε και πρόσθεσε- θα ξαναγυρίσουμε επειδή ότι κάναμε το κάναμε με την αξία μας και όχι επειδή είμαστε γόνοι εφοπλιστών. Θα ξαναγυρίσουμε επειδή στα νιάτα μας μυρίσαμε τον κρίνο της ελευθερίας».

Ακολούθησε η μαντινάδα «Χέρια που άρπαξαν ξένο ψωμί να φάνε, αυτά κρατούνε την τιμή όσο βαριά και να είναι».

Την ομιλία του Παύλου Πολάκη παρακολούθησε, χωρίς να πάρει όμως το λόγο, ο Αλέξης Τσίπρας.

Μετά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό πήρε το λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις και πολιτικές σκοπιμότητες και ανήγγειλε την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία.

Στην τοποθέτηση του ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για αήθη πολιτική πράξη αντεκδίκησης προς το πρόσωπο του και προσπάθεια σπίλωσης και ηθική ταλαιπωρίας, επειδή «ταλαιπώρησα το σύστημα κατά τη διάρκεια της υπουργικής μου θητείας».

«Επιχειρούν να κάμψουν τη κριτική μου κατά των χειρισμών της νέας κυβέρνησης που επιχειρεί να στήσει ένα κράτος Μαρίας Αντουαννέτα».

Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στις δύο υποθέσεις.

Σε ότι αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον Σταμάτη Πουλή μίλησε (με στοιχεία και ονόματα) για τις ήδη γνωστές υποθέσεις των διαφημιστικών εκστρατειών μέσω συγκεκριμένων ΜΜΕ που κόστισαν στο δημόσιο πολλά εκατομμύρια ευρώ.

«Για αυτό του είπα σκάσε, επειδή ξέρω τι έκανες», είπε αναφερόμενος στην μήνυση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων εις βάρος του και συνέχισε «οι διαφορές μας δεν αφορούν το μοίρασμα των χωραφιών των παππούδων μας, αλλά τις αποκαλύψεις μου στα πλαίσια των υπουργικών μου καθηκόντων».

Όσο για τον Γιάννη Στουρνάρα υποστήριξε ότι η μήνυση εις βάρος του γίνεται για λόγους αντεκδίκησης αφού όπως ισχυρίστηκε αποκάλυψε ότι η σύζυγος του έχει πάρει παράνομα χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σε ότι αφορά τα της ψηφοφορίας υπέρ της άρσης ασυλίας θα ψηφίσουν εκτός από την ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση. Κατά το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25. Κατόπιν τούτων η βουλευτή του ασυλία θα αρθεί.

πηγη thetoc.gr