in

Απονομή βραβείων από τον Περιφερειάρχη σε δυο μαθήτριες από τον Άγιο Νικόλαο που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό φωτογραφίας Europe Direct Crete [PICS]

Τα βραβεία του διαγωνισμού φωτογραφίας που οργανώθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης –Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών & Διεθνών θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης στις διακριθείσες Δήμητρα Σπάρταλη μαθήτρια του 1ου Δημοτικού Αγίου Νικολάου Λασιθίου, και  Ιωάννα Κόλλια Κλώντζα μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου Λασιθίου. Ο διαγωνισμός έγινε στα πλαίσια επικοινωνίας των πρωτοβουλιών της Ε.Ε. υπέρ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων, με θέμα: “Η Ευρώπη στην Κρήτη – Γενέτειρα της Ευρώπης” | “Europe in Crete – The birthplace of Europe”.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην ειδική εκδήλωση στη Περιφέρεια, συνεχάρη τις δυο μαθήτριες για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, τους γονείς τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς. Ο Περιφερειάρχης ευχόμενος στις μαθήτριες καλή πρόοδο στα μαθήματα τους ανέφερε ότι, «μέσα από τα μάτια των παιδιών φέρνουμε την Ευρώπη πιο κοντά στην νεολαία μας. Τέτοιες πρωτοβουλίες χρίζουν συγχαρητηρίων από όλους εμάς. Μπράβο στα παιδιά, στους γονείς τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς που τα παρακίνησαν για την συμμετοχή τους στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό». Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών & Διεθνών θεμάτων ανέφερε ότι «είναι πολύ ευχάριστο που τα παιδιά κατανοούν ακόμα καλύτερα την Ευρώπη μέσα από τέτοιους διαγωνισμούς διότι πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η Ευρώπη είναι η δεύτερη πατρίδα μας».

Ο σκοπός του διαγωνισμού φωτογραφίας αφορούσε φωτογράφηση από τους μαθητές έργων στη Κρήτη που συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση (σχολεία, μουσεία, δρόμοι κ.α) με στόχο να ωθήσουν τους μαθητές στην περαιτέρω ενασχόληση τους με τα ιδεώδη της ΕΕ και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει υπέρ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Στην ειδική τελετή παραβρέθηκαν η εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κρήτης Τζένη Ψαλτάκη αρμόδια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης Βασιλική Μαδούλκα, η οποία και εξήγησε όλα τα στάδια της διαδικασίας του διαγωνισμού και το στέλεχος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης και μέλος του Team Europe της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νίκος Μωραϊτάκης. Οι νικήτριες για την διάκριση τους έλαβαν μια φωτογραφική μηχανή και ένα υπολογιστή χειρός.