in

Απογοητευτικές οι μετρήσεις των βροχοπτώσεων στον Δήμο Αγίου Νικολάου

Μετά το τέλος της χειμερινής περιόδου τα αποτελέσματα των βροχομετρικών μετρήσεων στην περιοχή του  Δήμου μας είναι απογοητευτικά. Μετρήθηκαν πολύ χαμηλά ύψη βροχής, ίσως τα χειρότερα των τελευταίων 60 χρόνων, γεγονός το οποίο έχει επηρεάσει αρνητικά τις διαθέσιμες υδροληψίες πόσιμου νερού (πηγές και γεωτρήσεις).
Η έλλειψη νερού θα είναι εντονότερη με την πάροδο του χρόνου δεδομένου ότι  την θερινή περίοδο η ζήτηση είναι αυξημένη λόγω της τουριστικής δραστηριότητας. Επομένως είναι ανάγκη να συμβάλλουμε όλοι στην μείωση της άσκοπης κατανάλωσης, των διαρροών στα δίκτυα των νοικοκυριών και στα δίκτυα αστικού πρασίνου  και γενικά στην ορθολογική χρήση του νερού στην καθημερινότητά μας.
Εξ ορισμού το πόσιμο νερό που διαχειρίζεται η ΔΕΥΑΑΝ προορίζεται αποκλειστικά για πόση και απαγορεύεται αυστηρά η άρδευση κήπων, δένδρων (ελιές κλπ.), γκαζόν και η πλήρωση κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνες). Με την σωστή διαχείριση ελπίζουμε στην επάρκεια των υδατικών αποθεμάτων για οικιακή χρήση. Είναι αδιανόητο να μεταφέρουμε νερό με βυτία σε ορισμένες περιοχές και ορισμένοι συμπολίτες να ποτίζουν κήπους. Από τη ΔΕΥΑΑΝ θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι για περιορισμό των αρδεύσεων με πόσιμο νερό και στους παραβάτες θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο που θα καθορισθεί από το Δ.Σ. της επιχείρησης.
Προς την κατεύθυνση αυτή παρακαλούμε για την ενημέρωση των δημοτών σας, την τοιχοκόλληση του παρόντος σε χώρους ανακοινώσεων, καφενεία κλπ. ώστε να μην προχωρήσουν σε φυτεύσεις κήπων με χρήση του πόσιμου νερού.  
 
                                                                                                                                                                                                                                     Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
                                              ΔΕΥΑΑΝ
 
                                      ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΗΣ