in

Aφίξεις – ρεκόρ για το αεροδρόμιο της Σητείας – Αύξηση μεγαλύτερη του 120% τον Ιούνιο

Απογειώνεται ο τουρισμός στη Σητεία, καθώς οι πτήσεις τσάρτερ που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της πόλης φέρνουν μαζί τους τουριστικά δώρα που μεταφράζονται σε αρκετές δεκάδες τουρίστες που πλημμυρίζουν την περιοχή.
Δύο πτήσεις τσάρτερ προσγειώνονται εβδομαδιαίως στον αερολιμένα με 380 περίπου τουρίστες από τη Σκανδιναβία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας), το αεροδρόμιο της Σητείας παρουσίασε τον Ιούνιο του 2017 αύξηση 121,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Δυνατό παίχτη στη σκακιέρα του τουρισμού αποτελεί η Σητεία, με τους οιωνούς για την τουριστική κίνηση στο ανατολικό άκρο της Κρήτης να είναι οι πλέον θετικοί.
Τα μηνύματα για την επόμενη σεζόν είναι πιο αισιόδοξα, καθώς όπως εκτιμούν τουριστικοί παράγοντες της περιοχής και ο δήμος Σητείας, οι πτήσεις θα εξελιχθούν σε 5 εβδομαδιαίως, κάτι που σε απλά μαθηματικά μεταφράζεται σε 1.000 περίπου τουρίστες την εβδομάδα.
Την ίδια ώρα, η κωλυσιεργία που εντοπίζεται στο μεγάλο έργο Αυχήν – Αγκαθιά – Χαμέζι, κολλάει και τον τουρισμό, καθώς το κακό οδικό δίκτυο της περιοχής αποτελεί για πολλούς τροφή για δεύτερη σκέψη για να επισκεφθούν τη Σητεία.
Πάντως ο ΟΑΚ έχει εκτιμήσει ότι μέχρι το φθινόπωρο το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και θα δοθεί σε χρήση, γεγονός που θα ανοίξει μια νέα σελίδα ανάπτυξης για την περιοχή.
ΠΗΓΗ: neakriti.gr