in , ,

Απεγκλωβισμούς οδηγών, πτώσεις δέντρων και κατολισθήσεις ο απολογισμός της κακοκαιρίας στην Ιεράπετρα

Επί ποδός βρισκόταν τη χθεσινή ημέρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας για να αντιμετωπίσουν τα διάφορα περιστατικά που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο διοικητής της Υπηρεσίας κ. Καράμπελας, η Υπηρεσία ήταν σε επιφυλακή το τελευταίο διήμερο όταν έγινε φανερό ότι αναμένονται ακραία φαινόμενα και είχαν γίνει οι απαραίτητες δοκιμές στον εξοπλισμό για να είναι όλα έτοιμα εφόσον υπάρξει ανάγκη.

Τελικά στη χθεσινή ημέρα υπήρξαν περιπτώσεις που χρειάστηκαν παρεμβάσεις, από το μεσημέρι και μετά, αφού υπήρξαν κάποιες πτώσεις δέντρων και κλαδιών, κυρίως σε ευκάλυπτους τα οποία έπρεπε να απομακρυνθούν.

Επίσης υπήρξαν κάποιοι απεγκλωβισμοί οδηγών απ’ τα οχήματά τους τα οποία ακινητοποιήθηκαν σε επικίνδυνα σημεία. Κλήσεις για απάντληση υδάτων δεν υπήρξαν.

Ο κ. Καράμπελας αναφέρει πως τα διαλείμματα που έκανε η βροχή ανάμεσα στις καταιγίδες, βοήθησαν να λυθούν το προβλήματα με πιο εύκολο τρόπο, ενώ η συμπεριφορά του κόσμου που αντιμετώπισε προβλήματα ήταν πολύ ψύχραιμη.

Σε ότι αφορά τις κατολισθήσεις που υπήρξαν ο αντιδήμαρχος τοπικών κοινοτήτων κ. Παπαδοπετράκης, ανέφερε πως ακόμα συλλέγονται όλα τα στοιχεία για να φανούν όλες οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, ενώ προβλήματα κατολισθήσεων υπήρξαν σε αρκετές περιοχές του Δήμου, όπως στα Σχινοκάψαλα, τις Μάλες , την Καλαμαύκα το Μάυρο Κόλυμπο, ενώ δρόμοι έχουν προβλήματα όπως στον Καλικοβρέχτη και στο Κεντρί. Συνεργεία του Δήμου βρίσκονται σήμερα σε διάφορα σημεία και μέχρι αύριο τα προβλήματα αναμένεται να έχουν λυθεί, τονίζει ο κ. Παπαδοπετράκης.

ΠΗΓΗ: radiolasithi.gr