in

Απατεώνας που παρίστανε τον υπάλληλο της ΔΕΗ στην Κρήτη έπεσε στα χέρια των αρχών

Μαζί με άλλα τρία άτομα είχαν εξαπατήσει ηλικιωμένους στην Κρήτη

Στην άκρη του νήματος για την εξάρθρωση σπείρας που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες και κυρίως ηλικιωμένους στην Κρήτη, βρίσκονται οι διωκτικές αρχές μετά τη σύλληψη ενός άνδρα στο λιμάνι του Πειραιά.
Η σπείρα των επιτήδειων, αποτελούμενη από τέσσερα τουλάχιστον άτομα, προσέγγιζε ηλικιωμένους στα σπίτια τους. Τα μέλη της προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και με το πρόσχημα ότι έρχονταν να τακτοποιήσουν υποθέσεις των καταναλωτών αποσπούσαν χρηματικά ποσά από τα θύματά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, τελευταίο θύμα των απατεώνων ήταν ένας ηλικιωμένος άνδρας στο Ηράκλειο, ο οποίος πιστέοντας ότι πράγματι συνομιλούσε με υπαλλήλους της ΔΕΗ έδειξε προθυμία να συνεργαστεί, νομίζοντας ότι ο οργανισμός θα του επέστρεφε κάποιο χρηματικό ποσό.
Τα μέλη της σπείρας, κατάφεραν να αρπάξουν χρήματα μέσα από ένα συρτάρι και στη συνέχεια έσπευσαν να εξαφανιστούν. Ο ηλικιωμένος άνδρας ενημέρωσε τις αρχές για την κλοπή, με αποτέλεσμα ένας από τους τέσσερις να συλληφθεί νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, κατά την αποβίβασή του με το πλοίο της γραμμής.