in ,

Απίστευτο: Πρίγκιπες, πολιτικοί και δισεκατομμυριούχοι της Σ. Αραβίας κοιμούνται στρωματσάδα στη «φυλακή» του Ritz [PICS]

Τουλάχιστον 11 πρίγκιπες, πολλοί πρώην υπουργοί και υφυπουργοί, στρατιωτικοί και σημαντικοί επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Μέση Ανατολή, συνελήφθησαν το Σάββατο στο πλαίσιο μιας τεράστιας επιχείρησης κατά τη διαφθοράς στη Σαουδική Αραβία.
Όπως αναφέρει το Reuters, πολλές από τις προσωπικότητες που συνελήφθησαν κρατούνται «φυλακισμένοι» στο πολυτελές ξενοδοχείο Ritz-Carlton στην πρωτεύουσα Ριάντ. Μεταξύ αυτών και ο δισεκατομμυριούχος Alwaleed bin Talal, ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το Forbes, ο οποίος μαζί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας κοιμούνται στρωματσάδα στα χαλιά του ξενοδοχείου, τυλιγμένοι με απλές κουβέρτες!
Μάλιστα, η φωτογραφία που έχει στην κατοχή της η Daily Mail, από πηγές μέσα στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, συγκλονίζει και κάνει τον γύρο του κόσμου: δείχνει πού κοιμούνται μερικοί από τους πιο ισχυρούς άνδρες της χώρας και πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο – σε κοινά στρώματα επάνω στα πανάκριβα χαλιά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ritz Carlton.

Η αίθουσα εκδηλώσεων που έχει μετατραπεί σε «κρεβατοκάμαρα» για τους φυλακισμένους.


Πώς κατέληξαν όμως «φυλακισμένοι» σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Σαουδικής Αραβίας;
Το Σάββατο, ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν, μετά τη συγκρότηση μιας νέας επιτροπής για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη χώρα, προχώρησε σε μια αιφνιδιαστική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν πρίγκιπες – μεταξύ των οποίων και ο πασίγνωστος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Αλ Ουαλίντ μπεν Ταλάλ, αλλά και υπουργοί, και επιχειρηματίες.
Ο 32χρονος πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν, προέβη σε αυτή την κίνηση, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις εξουσίες του και να προωθήσει πρωτοφανείς οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις στο υπερσυντηρητικό βασίλειο.
Σύμφωνα με το σαουδαραβικό κανάλι, Al Arabiya, συνελήφθησαν 11 πρίγκιπες, 4 υπουργοί και δεκάδες πρώην υπουργοί, την ώρα που η επιτροπή διεξάγει έρευνα για πολλές υποθέσεις, ορισμένες εκ των οποίων δεν είναι πρόσφατες.
Όπως αναφέρει ανώτερος αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας, «θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον κόσμο πως είμαστε ανοιχτοί σε επιχειρήσεις, αλλά με τους δικούς σας όρους και όχι με τους δικούς μας. Οι επενδυτές πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη πως μπορούν να έρθουν εδώ και να κάνουν επιχειρήσεις με διαφάνεια».

Οι συλληφθέντες κρατούνται στο ξενοδοχείο Ritz Carlton, στην πρωτεύουσα Ριάντ της χώρας, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά το 2011, με πολυτελέστατα δωμάτια, ενώ διαθέτει και σπα αποκλειστικά για άνδρες (πρόκειται εξάλλου για μια πολύ συντηρητική χώρα).
Σύμφωνα με την Guardian, δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας έχει συναλλαγές με το ξενοδοχείο. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες το Ritz Carlton φιλοξένησε μία «συνάντηση κορυφής». Αργά όμως το βράδυ του Σαββάτου, οι επισκέπτες του Ritz Carlton έπρεπε να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φύγουν από τις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με την Guardian, που αναφέρει επίσης πως το ξενοδοχείο χρησιμοποιήθηκε για να στεγάσει τους φυλακισμένους υψηλού προφίλ, επειδή δεν θεωρούνταν σωστό να τους στείλουν σε μια κοινή φυλακή.
Δεν είναι ακόμη σαφές σε ποιους χώρους βρίσκονται οι βασιλικοί κρατούμενοι στο ξενοδοχείο.
Επί του παρόντας, πάντως, η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου φέρει ένα προειδοποιητικό μήνυμα που υποδεικνύει στους επισκέπτες πως οι διαδικτυακές και τηλεφωνικές γραμμές του ξενοδοχείου έχουν αποσυνδεθεί «εξαιτίας απρόβλεπτων περιστάσεων».
Πηγή:  iefimerida.gr