in , , , , , , , ,

Απίστευτες αυξήσεις. Ήδη στη Σπιναλόγκα ξεκίνησαν προγράμματα με περίπλου του νησιού και όχι επίσκεψη

Σε περιορισμό έως και διακοπή εκδρομών σε αρχαιολογικούς χώρους, έχουν προχωρήσει αρκετοί tour operators, μετά τις τελευταίες μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού.
Αυξήσεις σε χώρους που δεν έχουν τουαλέτες και δεν πληρούν ούτε τις ελάχιστες προδιαγραφές, όταν βέβαια είναι ανοιχτοί και λειτουργούν.
26 4 16 museums_afxisis_ksd_copyright
Είναι ενδεικτικό ότι ήδη στη Σπιναλόγκα, όπου το εισιτήριο αυξήθηκε από 2 ευρώ κατ’ άτομο, αυξήθηκε σε 8 (!!!), δηλαδή αύξηση 300%, πολλοί tour operators, πραγματοποιούν τον περίπλου του νησιού, χωρίς να γίνεται επίσκεψη.
Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος των αυξήσεων μια τετραμελής οικογένεια που πραγματοποιεί διακοπές στην Κρήτη, για να επισκεφθεί την Κνωσσό, το αρχαιολογικό μουσείο και την Σπιναλόγκα, θα χρειαστεί να ξοδέψει μόνο για τα εισιτήρια 132 ευρώ, έναντι 48 ευρώ μέχρι πρόσφατα.
Στην Κνωσσό, με τα πολλά γνωστά και μεγάλα προβλήματα, το εισιτήριο αυξήθηκε από τα 6 στα 15 ευρώ (150%), ενώ στο αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου από τα 4 στα 10 ευρώ (!!!).
Ομοίως στη Ρόδο στη Λίνδο το εισιτήριο από 6 αυξήθηκε στα 12 ευρώ (100%), όπως επίσης και στην Ιαλυσσό (100%).
ΠΗΓΗ
WWW.MONEY-TOURISM.GR
Η αγανάκτηση Ζερβού σχετικά με το θέμα.