in

Απίστευτα σταστιστικά: Πρώτος σκόρερ, αλλά και πιο…εύστοχος στο NBA ο Αντετοκούμπο!

Μπορεί και… κανείς ή αν υπήρχε κάποιος θα τον πέρναγαν για “τρελό”. Κι όμως, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με ένα εκπληκτικό ξεκίνημα την φετινή αγωνιστική περίοδο έχει βαλθεί να “τρελάνει” όχι μόνο εμάς, αλλά και ολόκληρο το NBA, το οποίο… παραμιλάει με τα όσα φοβερά και τρομερά κάνει πάνω στο παρκέ.
Αποτελεί τον ηγέτη των Μιλγουόκι Μπακς και τον άνθρωπο που προκαλεί…τρόμο στις αντίπαλες άμυνες, καθώς και πονοκέφαλο στους προπονητές που προσπαθούν άσκοπα τις περισσότερες φορές να βρουν τρόπο αναχαίτισης του.
Η εξαιρετική πορεία του δεν θα μπορούσε να μην αποτυπωθεί και στα στατιστικά, με αρκετούς πίνακες να περιέχουν το όνομα του στις παρυφές τους. Μάλιστα, όσον αφορά την λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ σε μέσο όρο μέχρι στιγμής την φετινή σεζόν, ξεκινά με Greek Freak.
Έπειτα από 12 αγωνιστικές, ο 22χρονος πόιντ φόργουορντ βρίσκεται στην πρώτη θέση των καλύτερων “μπόμπερ” του NBA, μπροστά από Τζέιμς Χάρντεν, Κρίσταπς Πορζίνγκις, Ντε Μάρκους Κάζινς και ΛεΜπρόν Τζέιμς, με αποτέλεσμα να οδηγεί την ομάδα του στο 6-6 ρεκόρ και να θέτει υποψηφιότητα για το βραβείο του MVP, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς.
Αναλυτικά ο πίνακας με τους πέντε κορυφαίους σκόρερ σε μέσο όρο στο NBA:

Θέση Όνομα Ομάδα Αγώνες Πόντοι (Μ.Ο.)
1 Γιάννης Αντετοκούνμπο Μιλγουόκι Μπακς 12 31,7
2 Τζέιμς Χάρντεν Χιούστον Ρόκετς 13 30,5
3 Κρίσταπς Πορζίνγκις Νιου Γιορκ Νικς 11 30,4
4 Ντε Μάρκους Κάζινς Νιου Όρλεανς Πέλικανς 13 28,7
5 ΛεΜπρόν Τζέιμς Κλίβελαντ Καβαλίερς 13 28,5

Επίσης ο Γιάννης, του οποίου τελευταίο θύμα αποτελούν οι Λος Άντζελες Λέικερς προηγείται και στον πίνακα με τους πιο εύστοχους παίκτες του “μαγικού κόσμου” σε σουτ εντός πεδιάς. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τους παίκτες που επιχειρούν 15 ή και περισσότερες προσπάθειες ανά αγώνα, για να υπάρξει όσο γίνεται μια σχετική ισορροπία.

Μάλιστα ο Αντετοκούνμπο παίρνει πάνω του 20,9 επιθέσεις ανά ματς και βρίσκεται στην δεύτερη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας πίσω μόνο από τον Πορζίνγκις (21,5 σουτ ανά παιχνίδι) και μαζί με τον Ντε Μάρκους Κάζινς, ενώ ευστοχεί στις περισσότερες προσπάθειες ανά αγώνα στο NBA, με 12,4.
Αναλυτικά ο πίνακας με τους πέντε κορυφαίους σε ευστοχία σουτ εντός πεδιάς όσων σουτάρουν 15 ή και περισσότερα σουτ ανά αγώνα:

Θέση Όνομα Ομάδα Αγώνες (%) Εντός πεδιάς ευστοχία
1 Γιάννης Αντετοκούνμπο Μιλγουόκι Μπακς 12 59,4% (12,4-20,9)
2 ΛεΜπρόν Τζέιμς Κλίβελαντ Καβαλίερς 13 59,1% (11,2-19)
3 Άντονι Ντέιβις Νιου Όρλεανς Πέλικανς 12 56% (9,7-17,3)
4 Κέβιν Ντουράντ Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 12 53,8% (8,9-16,6)
5 Κλέι Τόμπσον Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 13 51,4% (8,5-16,5)
eurohoops.net