in

Αν φύγει ο Αγγελάκης θα χάσουμε ένα σπουδαίο άνθρωπο

Ακόμα μία επιστολή έκφρασης συμπάθειας προς το άτομο του λιμενάρχη Αγίου Νικολάου Σπύρου Αγγελάκη έφτασε στα εισερχόμενα mail μας.
 
“Στο Λιμεναρχείο είχε έρθει ένας νέος αξιωματικός ο κος Σπύρος Αγγελάκης που είναι καλός. Αυτόν να πάμε να ρωτήσουμε”.
Έτσι μου είπε ο καπετάν Μανόλης Κουκουράκης όταν επρόκειτο να μου πουλήσει ένα καΐκι.
O Αξιωματικός όταν τον γνώρισα με εντυπωσίασε με τον τρόπο συμπεριφοράς του. Το προσωπικό και ο Λιμενάρχης είναι τόσο καλοί και πασχίζουν πραγματικά, ψάχνοντας φακέλους και νόμους  να βρουν λύση στο πρόβλημα σου και φεύγεις από το Λιμεναρχείο γεμάτος ανακούφιση και ευχαρίστηση. Επειδή το καΐκι που αγόρασα ήταν επαγγελματικό και θα γινόταν ερασιτεχνικό ήθελε πολλές διαδικασίες και πολλές επισκέψεις στο Λιμεναρχείο.
Έτσι μπόρεσα να δω στο πρόσωπο του Αγγελάκη αξίες που σπανίζουν. Απλός και μεγαλόψυχος, άνθρωπος με τόλμη και αποφασιστικότητα προκειμένου να κάμει το σωστό, ο άνθρωπος που προσπαθεί για τον άνθρωπο.
Ο φίλος μου καπετάν Μανόλης Κουκουράκης που είναι άνθρωπος του Λιμανιού έχει να πει τα καλύτερα. Όποτε είχαμε κάποιο πρόβλημα μου έλεγε: “Πάμε να ρωτήσουμε τον λιμενάρχη”. Όποτε συναντιόμασταν δεν παραλείπαμε να πούμε την αθιβολή σου. Έχεις πολλά ευχαριστώ γιατί πάντα ήσουν δίπλα του.
Κύριε Λιμενάρχα η φήμη σου στον κόσμο του Αγίου Νικολάου είναι η καλύτερη. Η δική μου διαπίστωση είναι ανώτερη της φήμης. Εάν μετατεθείς σε άλλη πόλη, θα χάσουν έναν Λιμενάρχη που είναι Άνθρωπος.
 
Με εκτίμηση,
ΒΙΤΣΕΝΖΑΚΗΣ Νίκος
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ