in , , , , ,

Αν το παραεμπόριο είχε περιοριστεί δεν θα θέλαμε μνημόνια

Δεν θα χρειαζόμασταν τα χρήματα του μνημονίου εάν είχαμε σαν χώρα πατάξει το παραεμπόριο! Είναι ένα στοιχείο που κατατέθηκε στην πρόσφατη συνάντηση των προέδρων των Εμπορικών Συλλόγων του νομού Λασιθίου στην Αθήνα με το προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
Στην συνάντηση παρών ήταν και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Νεάπολης Σταύρος Τζώρτζης, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση στο ελληνικό εμπόριο ως ιδιαίτερα δύσκολη και την περίοδο που διανύομε πολύ κρίσιμη, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αντοχής στις οικονομικές πιέσεις και τα άδικα φορολογικά μέτρα.
«Το ελληνικό εμπόριο χρόνια τώρα δέχεται μόνο χτυπήματα χωρίς να μπορεί να αντέξει πολλά καθώς η φορολογική καταιγίδα μας έχει πλήξει ανεπανόρθωτα και έχει κλείσει τόσες χιλιάδες επιχειρήσεις. Η φράση ‘δεν αντέχουμε άλλο’ τα λέει όλα και ειπώθηκε πολλές φορές στις εργασίες της συνάντησης διότι είναι μια πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι σε όλη την χώρα. Τα περιθώρια δε ώστε να ανατραπούν κάποιοι δείκτες και κάποια νούμερα φαίνονται ελάχιστα, οπότε όλοι βρισκόμαστε μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας. Είναι πολλά πράγματα ακόμα ρευστά. Η ηγεσία της ΕΣΕΕ έχει προτάσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, χωρίς όμως στην παρούσα φάση να μπορούν να υλοποιηθούν, καθώς βρίσκονται στον αέρα πολλά θέματα που μας αφορούν», μας είπε ο κ. Τζώρτζης.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ