in , , , ,

«Αν δεν πάθαινε βλάβη θα περνούσε την Κρήτη ολόκληρη και θα έφτανε Ιταλία δηλαδή;»

…φωτο αρχειου.
 
Εντύπωση κάνει ακόμα και σε εκπρόσωπους των σωμάτων ασφαλείας η άνεση με την οποία κινήθηκε το σκάφος των μεταναστών στα παράλια της Κρήτης φτάνοντας ανενόχλητο έως τα παραθαλάσσια του Επάνω Μεραμπέλλου.
«Αν δεν πάθαινε βλάβη θα περνούσε την Κρήτη ολόκληρη και θα έφτανε Ιταλία δηλαδή;»
αναρωτιόνταν υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας προσπαθώντας να βρεί απαντήσεις την στιγμή που γίνονται τα πάντα ώστε η χώρα να υπερηφανεύεται για την ασφάλεια της και το αίσθημα που νοιώθουν όλοι μας οι επισκέπτες.
 
Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στους 112 και δη στα 35 περίπου παιδιά που φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης. Τσάντες με παιχνίδια, μαρκαδόρους και μπλοκ ζωγραφικής φτάνουν στο κλειστό ώστε να δώσουν στιγμές δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά των μεταναστών την ώρα που συνεχίζεται η προσφορά ειδών καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής. Είναι δε αρκετοί και οι εκπαιδευτικοί που ψάχνουν τρόπους ώστε να πλησιάσουν τα παιδιά και να ασχοληθούν μαζί τους κάνοντας τα να ξεχάσουν την δοκιμασία που περνούν.
 
Το μεσημέρι της Πέμπτης τα παιδιά ζωγράφισαν και έπαιξαν ενώ εκπαιδευτικοί τους έκαναν ζωγραφική προσώπου ενώ οι ΝΕΟΙ Νεάπολης θα προβάλουν μέσα στο κλειστό μια παιδική ταινία ώστε να τα κάνουν να χαμογελάσουν.
Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμος αναμένεται  τέλος να επισκεφθεί τον χώρο που έχει σχεδόν πλήρως διαμορφωθεί με καλύτερες συνθήκες.
 
ΘΑΝΟΣ Κ