in ,

Αντιδρά ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στη φιλοξενία προσφύγων

Ριζικά αντίθετος στην προοπτική φιλοξενίας προσφύγων στον Δήμο του, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη.
Ο κ. Καλαντζάκης, εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις, καθώς όπως είπε, η περιοχή του αδυνατεί, λόγω έλλειψης πόρων και υποδομών, να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες. “Το είχαμε κάνει πριν ενάμιση χρόνο, με το δουλεμπορικό Baris. Στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας τότε, είχαν μείνει για λίγες μόνο μέρες, 600 άνθρωποι, και τα πράγματα ήταν πραγματικά οριακά”, είπε ο κ. Καλαντζάκης. Ο Δήμαρχος ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση της ΠΕΔ Κρήτης, και πρόσθεσε ότι ο Δήμος του θα προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, “αλλά μέχρι εκεί”.
Δε γίνεται να στέλνουν από τα Υπουργεία έγγραφα και να δίνουν εντολές, χωρίς να υπάρχουν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις“, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι μετά από επικοινωνία του, με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, στον οποίο εξέφρασε τις ανησυχίες και επιφυλάξεις του, ο κ. Λαμπρινός τον ενημέρωσε ότι ενδεχομένως να συναντηθεί με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα την επόμενη εβδομάδα.
ΠΗΓΗ: ekriti.gr