in ,

Αντί κατάληψης, διάλογος στο ΓΕΛ Νεάπολης

Με πρωτοβουλία των μαθητών η οποία εγκρίθηκε και υποστηρίχθηκε από το σύλλογο διδασκόντων, πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου με θέμα την εκπαίδευση.

Το σκεπτικό των μαθητών στηρίχθηκε στην αντίληψή τους ότι οι “επετειακές” καταλήψεις σχολικών κτιρίων είναι πλέον απαξιωμένες στη συνείδηση της κοινωνίας και δεν οδηγούν στη θεραπεία των εκπαιδευτικών ζητημάτων. Αντί αυτού, πρότειναν να οργανωθούν στο σχολείο διάφορες δράσεις με διάλογο και προβληματισμό για όσα συμβαίνουν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση σήμερα.

Οι εκπαιδευτικοί επικροτώντας την απόφαση των μαθητών προχώρησαν στην υλοποίηση της πρότασής τους σχεδιάζοντας διάφορες δραστηριότητες στη διάρκεια του έτους.

Η πρώτη από αυτές περιελάμβανε την προβολή της ταινίας Γερμανικής παραγωγής “Το κύμα”, του 2008, η οποία με ένα αρκετά σκληρό τρόπο θέτει το ερώτημα “τι είδους σχολείο χρειαζόμαστε και ποια η επίδραση που ασκεί το σχολείο με τα προγράμματά του στους έφηβους”.

Μετά το τέλος της ταινίας ακολούθησε μια πολύ σοβαρή συζήτηση στην οποία μαθητές και καθηγητές τοποθετήθηκαν, εξέφρασαν απόψεις, επικεντρώθηκαν σε ζητήματα καθημερινής πραγματικότητας στο σχολείο και εντόπισαν λάθη, παραλείψεις και υπερβολές.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την υπευθυνότητα, τη σοβαρότητα και το ήθος των μαθητών μας!

 

πηγη 1lyk-neapol.las.sch.gr