in , , , ,

Ανοίγουν μικρόφωνα οι δάσκαλοι…

Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Μεραμβέλλου- Οροπεδίου ζουν την σχολική πραγματικότητα, αφουγκράζονται την κοινωνία, ενημερώνονται και ενημερώνουν «στον αέρα».
Ξεκινούν εβδομαδιαία εκπομπή με μουσική επένδυση, συζητούν θέματα της εκπαιδευτικής ζωής -και όχι μόνο- αναλύουν τα εκπαιδευτικά δρώμενα, κοιτούν κατάματα την επικαιρότητα και επιχειρούν «άνοιγμα» για συζήτηση και με άλλες περιοχές και άλλους εκπαιδευτικούς- συνδικαλιστικούς φορείς στην Ελλάδα. Κοντά στα γεγονότα, κοντά στον εκπαιδευτικό, για τον εκπαιδευτικό, και όχι μόνο, κοντά στην ίδια την κοινωνία.
«Η ενημέρωση είναι το νόμισμα της Δημοκρατίας, το ραδιόφωνο το μέσον που σε ταξιδεύει», λένε τα μέλη- υπεύθυνοι για την παραγωγή της εκπομπής.
Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου επιχειρούν και ξεκινούν ένα ταξίδι στην ενημέρωση, στην πληροφορία, στην τρέχουσα επικαιρότητα, για να φωτίσουν, όπως σημειώνουν, άγνωστες πτυχές της εκπαιδευτικής καθημερινότητας, για να μείνει ζωντανό το όραμα για μια καλύτερη εκπαίδευση.
«Στόχος μας», προσθέτουν, «η αμφίδρομη- διαρκής συζήτηση και ενημέρωση, για να μαθαίνουμε και να “ξύνουμε” κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων» κάθε Πέμπτη 6- 7 μ.μ. στο «Λατώ» 103,3.
16 12 15 daskaloi
Θ.Κ.