in

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια καίει τα πάντα: Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια -Εκκενώθηκαν δύο χωριά

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στην Εύβοια και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας έδωσε εντολή να εκκενωθούν δύο χωριά. Πρόκειται για τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι.

Οι φλόγες κύκλωσαν λίγο πριν τις 15:00 το χωριό Μακρυμμάλη και ξεκίνησαν να καίνε τα πρώτα σπίτια. Μάλιστα το πρόβλημα είναι ότι τα σπίτια βρίσκονται διάσπαρτα ανάμεσα σε πεύκα. Ενώ χτυπούσαν και οι καμπάνες τις εκκλησίας του χωριού ενημερώνοντας για τον κίνδυνο.

Η στιγμή που το χωριό Κοντοδεσπότι εκκενώνεται
Η απελπισία είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του κατοίκου που καλείται να εγκαταλείψει το σπίτι του την ώρα που οι φλόγες φτάνουν στο χωριό Κοντοδεσπότι.


Νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε, προηγουμένως υπήρξε οργανωμένη ενημέρωση των πολιτών και παρότι δεν υπάρχει άμεση απειλή, κρίθηκε ότι θα ήταν καλύτερο για λόγους ασφαλείας να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα χωριά.

Ωστόσο κάποιοι από τους κατοίκους αρνούνται να αποχωρήσουν και επιμένουν να παραμείνουν εκεί προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους.

Ο εκπρόσωπος της ΠΥ δήλωσε ακόμα ότι οι κάτοικοι, τουλάχιστον στο ένα χωριό, το Κοντοδεσπότι, είναι περίπου 150, καθώς αρκετοί έχουν επιστρέψει στα χωριά για τις διακοπές του καλοκαιριού. «Υπάρχουν λεωφορεία στην περιοχή, η εκκένωση θα γίνει οργανωμένα», είπε ακόμα.

Πηγή: iefimerida.gr