in

Ανακούφιση για την αναισθησιολόγο του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου που χτύπησε σε ασθενοφόρο

Πώς εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας της αναισθησιολόγου και των νεογνών ,στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Μετά την λαχτάρα που πέρασαν η καρδιά πήγε στην… θέση της για την οικογένεια της αναισθησιολόγου που από χθες το μεσημέρι νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου έπειτα από ένα ατυχές περιστατικό με την εμπλοκή ασθενοφόρου που μετέφερε νεογνά από τον Άγιο Νικόλαο με τελικό προορισμό το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Διαβάστε επίσης: Σοβαρό τροχαίο με την εμπλοκή ασθενοφόρου κατά τη μεταφορά δύο νεογνών από Άγιο Νικόλαο! Στην Εντατική η γιατρός…
Η γυναίκα που φέρει πολλαπλά κατάγματα στον θώρακα, αν και νοσηλεύεται στην εντατική έχει διαφύγει τελειώς τον κίνδυνο για την ζωή της. Σύμφωνα και με την διοικήτρια του νοσοκομείου του Αγ. Νικολάου κ. Σπινθούρη, που επισκέφθηκε σήμερα τη γιατρό, τα νέα είναι ευχάριστα, η κατάσταση της βελτιώνεται και πολύ σύντομα πιθανότατα να βγει από την ΜΕΘ.
Το περιστατικό χθες προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση τόσο στην ιατρική κοινότητα όσο και στις οικογένειες των ανθρώπων που ενεπλάκησαν στο περιστατικό , το οποίο και σημειώθηκε ελάχιστα λεπτά πριν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αφήσει στο Βενιζέλειο τα δύο νεογνα και το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία, για να αποφευχθεί ενδεχόμενη σύγκρουση με αγροτικό, αναγκάστηκε να φρενάρει απότομα με αποτέλεσμα η γιατρός να τραυματιστεί βαρύτατα.
Την ίδια ώρα στην μονάδα νεογνών του Βενιζέλειου νοσοκομείου εξακολουθούν να νοσηλεύονται τα δίδυμα που γεννήθηκαν όψιμα πρόωρα στο νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου και οι γιατροί έκριναν χθες το μεσημέρι αναγκαία την μεταφορά τους.Σύμφωνα με τηνκ. Σπινθούρη και πάλι, σταθερά βελτιούμενη η κατάσταση των δύο νεογνών και δεν αποκλείεται να υπάρξει σύντομα αποσωλήνωση του νεογνού που ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση.
Μάλιστα κατά την διακομιδή τους, χθες, κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωση του ενός εκ των δύο, γεγονός που οδήγησε την αναισθησιολόγο που ακολουθούσε με το όχημα της να το αφήσει και να επιβιβαστεί στο ασθενοφόρο.
Για το θέμα ενημέρωθηκε και το Υπουργείο Υγείας, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ αναμένεται και πραγματογνωμοσύνη, ως αποδεικτικό μέσο για την ακριβή διερεύνηση του περιστατικού.
ΠΗΓΗ: neakriti.gr