in , , , , ,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Νικολάου χαιρετίζει τους δεκάδες οπαδούς, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους, που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στο εκλογικό αποτέλεσμα. Η μάχη δόθηκε ενιαία σε όλο το Νομό Λασιθίου, σε όλη την Κρήτη με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στις 18 Μαΐου. 

Πιστοί στις θέσεις μας που εκπορεύονται από τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και εξυπηρετούν μόνο το λαό, χωρίς σκαμπανεβάσματα και διχασμένη στάση, χωρίς δεσμεύσεις από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα (κρυφά και φανερά) και με μοναδική δέσμευση τον καθημερινό αγώνα για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από τα προβλήματα που δημιουργούν οι αντιδραστικές πολιτικές Ευρωπαϊκής Ένωσης – συγκυβέρνησης και τοπικών αρχών, προειδοποιήσαμε πολύ έγκαιρα το λαό του Καλλικρατικού Δήμου Αγ. Νικολάου για το ρόλο που θα παίξει η νέα Δημοτική Αρχή, όποια κι αν εκλεγόταν, εφόσον συντάσσεται με  τους αντεργατικούς φοροληστρικούς νόμους  της κεντρικής Διοίκησης, εφόσον υπερασπίζεται το καπιταλιστικό μόρφωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον είναι έτοιμη να προσφέρει γη και ύδωρ σε μονοπωλιακά συμφέροντα που θα κάνουν ακόμα πιο αποπνικτική την ήδη δυσχερή κατάσταση των λαϊκών νοικοκυριών. 
Η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη που στηρίχθηκε ανοιχτά και πρωτοπόρα από το ΚΚΕ, δήλωσε εξαρχής ότι δεν θα είναι το ¨καλό παιδί¨ της κυβέρνησης και της τρόικας και ότι αν χρειαστεί θα πάμε και φυλακή για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, στη δωρεάν και χωρίς όρους υγεία και μόρφωση του λαού, στην υπεράσπιση και επανάκτηση δημοσίων χώρων, στην ολόπλευρη ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και πολιτισμού.  
Για τους παραπάνω λόγους, ζητήσαμε από τους δημότες του Αγ. Νικολάου και πρώτα και κύρια από τους εργατοϋπαλλήλους, τους φτωχούς αγρότες και μικροεμπόρους και από τη νεολαία, να δώσουν ηχηρή απάντηση με την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο αλλά και Περιφέρεια και να καταδικάσουν παράλληλα τους υπόλοιπους υποψηφίους για το δημαρχιακό θώκο οι οποίοι όχι μόνο στηρίχτηκαν και στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά δεν έχαναν την ευκαιρία να διακηρύττουν σε κάθε τους δημόσια εμφάνιση την πρόθεσή τους να εκποιήσουν γη και δημοτικούς οργανισμούς προς τέρψιν μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. 
Γι’ αυτό και είναι ξεκάθαρη  η στάση που κράτησε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Β’ γύρο των εκλογών με ανοιχτό κάλεσμα για καταψήφιση των δύο «μονομάχων» με ΑΚΥΡΗ και ΛΕΥΚΗ ψήφο, μη μπαίνοντας στην επικίνδυνη για το λαό λογική του «λιγότερου κακού». Δεν ήταν και δεν είναι σε καμία περίπτωση δυνατόν να «επιβραβεύσουμε» κάποιον από αυτούς που η πολιτική που θα ακολουθήσει αποδεδειγμένα, είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.   
Δεν είναι επίσης δυνατόν, να μπούμε στη λογική των «παραπολιτικών» πεπραγμένων τα οποία «ψιθυρίζονται» και φτάνουν στα όρια των δικαστικών αιθουσών. Σαφώς και καταδικάζουμε απερίφραστα όποια παρατυπία διαπιστώθηκε (δυστυχώς κατόπιν εορτής), αλλά δε θα μπούμε εκ των υστέρων στη λογική  να ¨διυλίσουμε την κάμηλο ¨. Δυστυχώς, ότι και να ακολουθήσει, θα έχει αρνητικότατα αποτελέσματα για το λαό του Αγ. Νικολάου είτε με τον έναν είτε με τον άλλο στο τιμόνι
του Δήμου. 
Έτσι κι αλλιώς η Λαϊκή Συσπείρωση και κατ’ επέκταση το ΚΚΕ, ποτέ δεν μπήκε στα καλούπια του συστήματος που υπηρετούν οι κατά περίπτωση μνηστήρες της αστικής διαχείρισης και εξουσίας. Αυτοί είναι υπόλογοι για τα έργα τους στον ελληνικό λαό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα δυναμώσει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες της για τα οξυμμένα λαϊκά προβλήματα, όπως κάναμε και το προηγούμενο διάστημα με τις προτάσεις μας για την ανακούφιση των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων κλπ. Θα δώσει τις μάχες με όρους κινήματος και με περισσότερους αγωνιστές σε κάθε γειτονιά συμβάλλοντας στην οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας δίνοντας βάση στην προοπτική να απαλλαγεί η χώρα και ο λαός από τα δεσμά της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, από  όλο το χρέος, ανατρέποντας τους ιδιοκτήτες του συσσωρευμένου πλούτου. 
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ