in ,

Ανακοίνωση του συλλόγου Ερασιτεχνών Ψαράδων και Φίλων Θαλάσσης Αγίου Νικολάου

Την Κυριακή 2/2/2020 το πρωί στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου, πραγματοποιήθηκε σε ένα όμορφο κλίμα, η Γενική συνέλευση των μελών του Σωματείου Ερασιτεχνών Ψαράδων & Φίλων Θαλάσσης.

Από το επταμελές συμβούλιο που αποτελείται από τον Πρόεδρο Γιώργο Σαρειδάκη, τον Αντιπρόεδρο Μανόλη Σαρειδάκη, το Γενικό Γραμματέα Στάθη Γραφανάκη, τον Ταμία Μανόλη Ζερβάκη και τα μέλη Σπύρο Μαυροειδή, Γιάννη Αμαριωτάκη και Νίκο Ζαχαράκη, υπήρξε ενημέρωση των μελών για τα πεπραγμένα και απολογισμός των δράσεων του 2019, όπως: η τοποθέτηση νέων βρυσών και από την απέναντι πλευρά από την γλίστρα μέχρι και την «Σπηλιά» για την εξυπηρέτηση των μελών όπως και κοινόχρηστη βρύση για τα μέλη δίπλα στην γλίστρα (το κλειδί μπορούν να το προμηθευτούν τα ενεργά μέλη από τον κλειδαρά Μανόλη Διαλυνά), τοποθέτηση του γραφείου του Συλλόγου στο Καθολικό, συνέχιση της έκπτωσης 50% των μελών που ελλιμενίζονται στην Μαρίνα και επιπλέον 10% για τους συνταξιούχους και αποπληρωμή μέχρι τέλος του έτους.
Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Ψαράδων συμμετέχει ενεργά στις διοργανώσεις του Δήμου, όπως είναι η αποκριάτικη θαλάσσια παρέλαση, οι αγώνες SUP, το Cliff Diving και τα Καλυδώνια.
Νέες δράσεις για φέτος θα είναι επιπλέον η πραγματοποίηση διαγωνισμού ψαρέματος και με τα αλιεύματα μια ψαροβραδιά σε κέντρο της περιοχής, η πραγματοποίηση αιμοδοσίας, όπως επίσης και ενημερωτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών.
Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το Σύλλογο καθώς και ο οικονομικός απολογισμός του έτους 2019 από τον ταμία του Συλλόγου Μανόλη Ζερβάκη.
Μεγάλος στόχος η ανάπλαση του Καθολικού
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Σαρειδάκης ενημέρωσε επίσης για τις κινήσεις που θα γίνουν από το Σωματείο άμεσα στα ζητήματα που συζητήθηκαν και τόνισε ότι, μετά την ολοκλήρωση του στόχου της κατασκευής της γλίστρας με πόρους του Συλλόγου, φέτος ο μεγάλος στόχος είναι η ανάπλαση του Καθολικού, ένα μεγάλο έργο, όχι μόνο για τις ανάγκες των ερασιτεχνών ψαράδων αλλά και όλων των κατοίκων του Αγίου Νικολάου, που θα αναδείξει αισθητά την περιοχή. Ήδη ο σύλλογος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες σύνταξης της μελέτης, σε συνεργασία με λιμενολόγους ώστε με την ολοκλήρωση του φακέλου και τις απαραίτητες από τα υπουργεία εγκρίσεις, να βρεθούν οι πόροι σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Δήμο Αγίου Νικολάου για την ολοκλήρωση της.
Κοπή πίτας
Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο πατήρ Βασίλειος Περουλάκης. Τυχερός ήταν ο Νίκος Σαρειδάκης ο οποίος κέρδισε ένα καλάμι προσφορά του καταστήματος ειδών αλιείας Χρήστος Τζώρτζης.
Στην κλήρωση για ένα ροφό 6 κιλών τυχερός αναδείχτηκε ο Γιώργος Λουκάκης.
Ανανεώσεις – εγγραφές μελών
Αυτή την στιγμή ο Σύλλογος έχει ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ στήριξης από τα εγγεγραμμένα μέλη, που παρακαλούνται να αποπληρώσουν την ετήσια συνδρομή τους (έτους 2020), καθώς και την εγγραφή στο Σύλλογο όλων των ερασιτεχνών ψαράδων και των φίλων της θάλασσας, ώστε όσο είναι εφικτό να μεγαλώσει ο Σύλλογος ακόμα περισσότερο – ήδη αριθμεί 136 ενεργά εγγεγραμμένα μέλη. (6941-663.833- Ζερβάκης Μανόλης – Ταμίας).
Ευχαριστήριο
Το Δ.Σ. του Συλλόγου θέλει να ευχαριστήσει θερμά: την εταιρεία Αφοί Φιορέτζη Ο.Ε. (Φλωράλ) για την προσφορά τους προς το Σύλλογο εκατό αναψυκτικών, τα ζαχαροπλαστεία «Μήλο» και «Έλενα» για την προσφορά τους από μία λαμαρίνα βασιλόπιτα, το κατάστημα ειδών αλιείας Χρήστος Τζώρτζης για την προσφορά ενός καλαμιού και το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου για την παραχώρηση της αίθουσας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας που παρευρέθηκαν στη συνέλευση δίνοντας το «παρών» για άλλη μια φορά και ελπίζουμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε και να τα καταφέρουμε.
Ο Σύλλογος προσέφερε στη Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Αγίας Τριάδας τη μία λαμαρίνα βασιλόπιτας.
Με εκτίμηση
ΤΟ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ