in

Αναζητήσαμε λύσεις αλλά ήταν αδύνατον μεσούσης της τουριστικής περιόδου

Εξηγήσεις για την υποστολή της μπλε σημαίας στο Βούλισμα έδωσε  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Α.Ε.Α.Ν (Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αγίου Νικολάου) κ. Μιχάλης Γαρεφαλάκης

“Θεωρούμε απαραίτητη την στελέχωση των παραλιών με ναυαγοσώστες που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους λουόμενους, καθ΄όλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου (1/5 – 15/10), βασιζόμενοι στην λογική ότι η δυνατότητα υπογραφής εξάμηνης σύμβασης στους εν λόγω εργαζόμενους,  θα διευκολύνει τις διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Α.Ε.Α.Ν (Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αγίου Νικολάου) κ. Μιχάλης Γαρεφαλάκης, με αφορμή την αφαίρεση Γαλάζιας Σημαίας από την παραλία Βούλισμα του Καλού Χωριού, μετά από απόφαση των ελεγκτών της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης.

Ο κ. Γαρεφαλάκης, κάνοντας γνωστό ότι η Δ.Α.Ε.Α.Ν διαχειρίζεται 11 Γαλάζιες Σημαίες στην περιοχή, υπογράμμισε ότι η επιχείρηση προέβει – όπως υποχρεούται από το νόμο- σε προκήρυξη πρόσληψης τεσσάρων ναυαγωστών με διάρκεια απασχόλησης τριών μηνών, για την κάλυψη των αναγκών τριών πολυσύχναστων παραλιών .

Μάλιστα -όπως είπε- η σχετική διαδικασία ξεκίνησε άμεσα μετά την κοινοποίηση της 212/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου “περί απευθείας παραχώρηση με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμιών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄βαθμού”.

Δυστυχώς – ανέφερε – οι προσπάθειες στελέχωσης με ναυαγοσώστες και για τις τρεις παραλίες είχαν μηδενική ανταπόκριση, ενώ σε καθημερινή επικοινωνία του ιδίου, με εξειδικευμένες πανελλαδικά εταιρείες δηλώθηκε η αδυναμία κάλυψης της συγκεκριμένης ειδικότητας-λόγω απόστασης αλλά και λόγω αυξημένων αναγκών σε άλλες περιοχές αλλά και Πανελλαδικά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σε συνεχή επικοινωνία και μ΄ άλλους δήμους, καταγράφηκε η απόγνωση των διαχειριστών για το συγκεκριμένο πρόβλημα λόγω έλλειψης πιστοποιημένων ναυαγοσωστών, αλλά κυρίως λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από πλευράς εργαζομένων, εξαιτίας  της μικρής χρονικά περιόδου εργασίας.

Η παρουσία ναυαγοσώστη είναι ένας από τους αυστηρότερους όρους που θέτει η συγκεκριμένη εταιρεία, τόνισε ο κ. Γαρεφαλάκης, και παρά την έγκαιρη στελέχωση των παραλιών από ειδικευμένους εργαζόμενους, στις 19 /7/17 σημειώθηκε η πρώτη αποχώρηση ναυαγοσώστη από την παραλία Βούλισμα, στις 22/7/17 η δεύτερη , με αποτέλεσμα η εταιρεία να μην μπορεί να προβεί σε τρίτη αντικατάσταση.

Το Βούλισμα -επεσήμανε -διέθετε επάξια την Γαλάζια Σημαία. Η Δημοτική επιχείριση αναζήτησε έγκαιρα ενδεδειγμένες λύσεις. Όμως μεσούσης της τουριστικής περιόδου, ήταν αδύνατον να υπάρξει ανταπόκριση από εργαζόμενους!