in

Αναβιώνει σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος στον Άγιο Νικόλαο

Αναβιώνει σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος με θύμα το Μάρκο Τσίγκο
 
ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ
 
Σε ένα μήνα ακριβώς από σήμερα αναμένεται να αναβιώσει στο Α’ Τμήμα του Πενταμελούς Αναθεωρητικού Δικαστηρίου ( Πέτρου Ράλλη 1, Αθήνα), η υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος που είχε λάβει χώρα το Σεπτέμβριο του 2014, στον Άγιο Νικόλαο, στην οδό Αναπαύσεως αρ.44 και ο βίαιος θάνατο του Μάρκου Τσίγκου.
Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό έχει προσδιοριστεί για τις 21 Σεπτεμβρίου στο Α’ Τμήμα του Πενταμελούς Αναθεωρητικού Δικαστηρίου στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε γίνει το Νοέμβριο του 2016 στο Πενταμελές Ναυτοδικείο Χανίων.
Έπειτα από μια μακρά διαδικασία το δικαστήριο είχε κρίνει τότε τον 21χρονο σήμερα οδηγό της μοτοσυκλέτας αποκλειστικό υπεύθυνο του δυστυχήματος. Ο κατηγορούμενος με την παμψηφεί απόφαση του Ναυτοδικείου καταδικάστηκε για την πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια σε ποινή φυλάκισης 2 έτη και 6 μήνες, σε ποινή φυλάκισης 1 έτους για παράβαση του άρθρου 42, παρ. 7 περ. γ’ του ΚΟΚ (μέθη). Συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή, υπό τον όρο της αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας και των κρατικών πινακίδων της ζημιογόνου μοτοσικλέτας για 3 μήνες και στέρηση του δικαιώματος απόκτησης άδειας ικανότητας οδήγησης για 10 έτη στον κατηγορούμενο.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 2014. Ο Μάρκος Τσίγκος, πεζός, πριν παρασυρθεί από τη μοτοσικλέτα, βάδιζε στο δεξί πεζοδρόμιο της οδού Αναπαύσεως με πορεία από το κολυμβητήριο προς το «Γαργαδόρο». Όταν πλησίασε στο ύψος της οικίας αρ. 44 της ως άνω οδού, παρασύρθηκε πλευρομετωπικά από τη μοτοσικλέτα με τον οδηγό και τη συνεπιβάτισσα, η οποία έβαινε με ταχύτητα 80 km/h εντός κατοικημένης περιοχής με όριο ταχύτητας 30 km/h, υπό κατάσταση απώλειας της δυναμικής της ισορροπίας καθώς ο οδηγός είχε ήδη απολέσει τον έλεγχό της, λόγω πρόσκρουσης στο πεζοδρόμιο, προφανώς λόγω πλήρους μέθης και οδηγικής απειρίας ( χωρίς άδεια οδήγησης), γεγονός που από τεχνικής πλευράς αποτελεί την αιτία πρόκλησης του δυστυχήματος.
Ο Μάρκος Τσίγκος λόγω της μεγάλης στροφορμής της μοτοσικλέτας έφερε πολλαπλές τραυματικές βλάβες με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκάλεσαν το θάνατό του στις 6 Οκτωβρίου 2014.
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΡΚΟΥ ΤΣΙΓΚΟΥ,
Υπεύθυνη ενημέρωσης Νομού Λασιθίου-Ηρακλείου
Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης
Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων
«Άγιος Χριστόφορος»