in ,

Αναβαθμίζεται ο αστυνομικός σταθμός Τζερμιάδων

Η ανάπτυξη των υποδομών-έργων στο Τζερμιάδων σε σύσκεψη μεταξύ Δημάρχου και Προέδρου τοπικής κοινότητας – Το Υπουργείο Δικαιοσύνης παραχωρεί το τ. Ειρηνοδικείο για την λειτουργία του αναβαθμισμένου Αστυνομικού Σταθμού στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Η ανάπτυξη των υποδομών-αναπτυξιακών έργων στην τοπική κοινότητα Τζερμιάδων βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης ανάμεσα στον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη και τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Τζερμιάδων Γιάννη Καθεκλάκη.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν – συζητήθηκαν:
-Η έναρξη λειτουργίας ΚΔΑΠ (Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) στο τ. δημοτικό σχολείο Τζερμιάδων, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισής του.
-Αφού ολοκληρώθηκαν οι  σχετικές μελέτες ξεκινούν οι διαδικασίες για την δημοπράτηση των παρεμβάσεων στο δημοτικό οδικό δίκτυο και μέρους του αποχετευτικού δικτύου στο Τζερμιάδων.
– Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την ανακαίνιση και πιστοποίηση των παιδικών χαρών που χρηματοδοτούνται από τον Δήμο και εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο.
-Θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς του Τζερμιάδων (Ενορία Αγίας Τριάδας, Πολιτιστικό Σύλλογο, κατοίκους) με σκοπό την εξεύρεση λύσης για δημιουργία πλατείας, ενόψει προκήρυξης των αναπτυξιακών προγραμμάτων Leader/CLLD, ΟΧΕ  κ.α.
-Επίσης ολοκληρώθηκε η ψηφιακή τοπογραφική αποτύπωση ολόκληρου του Τζερμιάδων.
-Δρομολογείται η αξιοποίηση και ανάδειξη του σπηλαίου «Τραπέζας» ενώ θα υπάρξει μεγάλη τηλεοπτική προβολή από την ΕΡΤ και άλλα ΜΜΕ, για την ιστορία του στο πέρασμα των χρόνων με σημαντικές αναφορές. Επίσης προγραμματίζονται εργασίες καθαρισμού-αποκατάστασης από τον Δήμο Οροπεδίου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις-θεσμός για το καλοκαίρι στο χώρο.

Παραχώρηση Ειρηνοδικείου Τζερμιάδων.
Εξάλλου σημαντική εξέλιξη-μετά από ενέργειες του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου-αποτελεί το γεγονός ότι, το Υπουργείο Δικαιοσύνης παραχώρησε πρόσφατα το κτίριο του τέως Ειρηνοδικείου Τζερμιάδων υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου με σκοπό ο Δήμος να φιλοξενήσει τον αναβαθμισμένο Αστυνομικό Σταθμό. Στην κατεύθυνση αυτή προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη ο Αστυνομικός Διευθυντής  Μανόλης Καζαμίας με ειδικό κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αποφασίστηκε  σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και την πολεοδομία του Δήμου Αγίου Νικολάου, μετά από επιτόπιο έλεγχο όπου καταγράφηκαν οι εκκρεμότητες, να ξεκινήσουν το γρηγορότερο οι εργασίες αποκατάστασης.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ανέφερε, ότι, «πάγιο αίτημα του Δήμου είναι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας της ευρύτερης  περιοχής. Διεκδικήσαμε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το κτίριο του τέως Ειρηνοδικείου πλησίον του Δημαρχείου στο Τζερμιάδων, προκειμένου να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες αλλά και να διευκολύνουμε τους επτά αστυνομικούς υπαλλήλους που υπηρετούν πλέον στο Οροπέδιο Λασιθίου. Το Υπουργείο, ανταποκρίθηκε και ευχαριστούμε θερμά,  υποδεχθήκαμε τα στελέχη του που κατέγραψαν τις ανάγκες και ετοιμάζουν τα σχέδια. Σύντομα, εντός του 2018,  θα έχουμε ένα ακόμα πλήρως λειτουργικό κτίριο προς όφελος της κοινωνίας μας».