in ,

Αναβάλλεται το συνέδριο σχολικής φυσικής αγωγής



Η Οργανωτική Επιτροπή, του «1ου Συνεδρίου Σχολικής Φυσικής Αγωγής και Αθλητικής Επιστήμης», λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ΚΥΑΔ1α/ΓΠ.οικ.15954/ΦΕΚ726/Β΄/8-3-2020 που ορίζει την «αναστολή όλων των συνεδριακών εκδηλώσεων για τέσσερις εβδομάδες» δηλαδή μέχρι την 5η  Απριλίου 2020, καθώς και την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 16838/ΦΕΚ783/Β΄/10-32020 που ορίζει το κλείσιμο των σχολείων για 14 μέρες, αποφάσισε, την  αναστολή των εργασιών προετοιμασίας και την αναβολή του Συνεδρίου που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στον Αγ. Νικόλαο, Λασιθίου, στις 9-11 Απριλίου 2020.
 
Η Οργανωτική Επιτροπή πήρε την απόφαση αυτή  για καθαρά προληπτικούς λόγους και έχοντας ως κύριο στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από πιθανή εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19.
 
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμια Εκπ/σης Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης, η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, ο Δήμος Αγίου Νικολάου,  το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.), το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κρήτης και οι Ενώσεις Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ηρακλείου και Χανίων, συνεχίζοντας εντατικά τις οργανωτικές προσπάθειες για την διεξαγωγή του Συνεδρίου, αναζητούν  νέα ημερομηνία σε χρονική περίοδο κατά την οποία, όπως αναμένεται, θα έχει παρέλθει η παρούσα κρίση. Για το ζήτημα αυτό, καθώς και για όλες τις λοιπές παραμέτρους του Συνεδρίου θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση με αναλυτική πληροφόρηση.
 
 
 
Ο Πρόεδρος της Οργανωτική Επιτροπής
 
Εμμανουήλ Καρτσωνάκης
 
Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης