in

Ανάκαμψη εσόδων από ΦΠΑ στα νησιά τον Ιούλιο

Αντιστροφή πορείας στις εισπράξεις ΦΠΑ των εφοριών στα νησιά σημειώθηκε τον Ιούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η υστέρηση που καταγραφόταν τον Ιούνιο, αντεστράφη πλήρως τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθούν οι εισπρακτικοί στόχοι που είχαν τεθεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην εφορία της Σαντορίνης, η υστέρηση 58% από τον στόχο που είχε καταγραφεί τον Ιούνιο, μετατράπηκε τον Ιούλιο σε υπέρβαση στόχου κατά 82,8%. Στη Μύκονο, όπου τον Ιούνιο είχε καταγραφεί υστέρηση στον ΦΠΑ κατά 60%, τον Ιούλιο σημειώθηκε υπέρβαση κατά 45,6%. Στη Σύρο, τον Ιούλιο, καταγράφηκε υπέρβαση κατά 37%, στη Ρόδο κατά 36%, στην Πάρο κατά 35% και στη Μυτιλήνη κατά 13%.

Η βελτίωση της εικόνας των εισπράξεων από τον ΦΠΑ είναι αποτέλεσμα, κατά κύριο λόγο, της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και της αύξησης του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Η αύξηση των συντελεστών έγινε την 1η Ιουνίου και ο αυξημένος φόρος αποδόθηκε, για πρώτη φορά, τον Ιούλιο, όπου και εμφανίστηκε η υπέρβαση από τους στόχους.

Να σημειωθεί ότι συνολικά στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου, τα έσοδα από τον ΦΠΑ, πανελλαδικά, εμφάνισαν υπέρβαση κατά 170 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τον στόχο.

capital.gr

Back to Top
close

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπo μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

How to disable? Refresh

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website. %privacy_policy%

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Hide picture