in

Ανάβαση στην Σελένα της Δίκτης με τον ΕΟΣ Λασιθίου

Ο Ε.Ο.Σ. Λασιθίου διοργανώνει την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 ανάβαση στην Σελένα της Δίκτης στα  1559μ.

Η διαδρομή μας θα ξεκινήσει ω/08.00  από την διακλάδωση λίγο μετά το χωριό Μέσα  Ποτάμους που υπάρχει η πινακίδα προς Ζάρωμα και  Σελένα ακλουθώντας αγροτικό δρόμο και μονοπάτια στην πλαγιά μέχρι το διάσελο στον Άγιο Παντελεήμονα . Από εκεί θα εξακολουθήσουμε  ευδιάκριτο ανηφορικό μονοπάτι προς την κορυφή .
Το όρος Σελένα είναι ένα από τα βουνά που περιστοιχίζουν το Οροπέδιο Λασιθίου. Βρίσκεται στην βόρειο-ανατολική πλευρά του, και από την κορυφή του μια μέρα με καλή ορατότητα μπορεί να διακρίνει κανείς τη βόρεια πλευρά της Κρήτης από το Ηράκλειο μέχρι το Σίσι, τα απέναντι επιβλητικά βουνά της Δίκτης, το Οροπέδιο Λασιθίου, τη Θρυπτή, τον Ψηλορείτη, ακόμα και τη Σαντορίνη.  Το όνομά του πιθανότατα οφείλει στη Σελήνη, τη δωρική Σελάνα.
Κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο  η κορυφή χρησιμοποιούνταν από τους ναζί ως παρατηρητήριο και κέντρο ασύρματης επικοινωνίας με την Ανατολική Μεσόγειο. Κάτοικοι από το Οροπέδιο Λασιθίου και τους Ποτάμους δούλευαν καταναγκαστικά έργα για την  διάνοιξη ορυγμάτων στην κορυφή και στην μεταφορά των υλικών .
Ώρες  πορείας  5 μαζί με τις απαραίτητες στάσεις .
Βαθμός δυσκολίας 2
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι  την Παρασκευή 1 Ιουνίου
Αρχηγός : Σπυριδάκης  Γιάννης
Πληροφορίες στα  τηλ 6972667591 -6972407400