in ,

Αμυγδαλοκεράσματα στους μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης

 

 

Με την επίσκεψή τους στο Εργαστήριο του κου Αντώνη Γιαλελάκη έκλεισαν ένα εκπαιδευτικό κύκλο Μαγειρικών Δραστηριοτήτων οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης.

Όλη τη σχολική χρονιά μεταμορφώθηκαν πολλές φορές σε μικρούς σεφ, παρασκευάζοντας συνταγές παραδοσιακές και μοντέρνες, με τις νηπιαγωγούς και τους γονείς τους σε μορφή εργαστηρίων όπως Χριστουγεννιάτικα γλυκά, ντόνατς, καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας, βασιλόπιτα, σαλάτες με τα φρέσκα υλικά του λαχανόκηπου του Νηπιαγωγείου, ορεκτικά και πολλά άλλα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η ολοκλήρωση αυτών των δράσεων, ήταν γεμάτη μυρωδιές και γεύσεις, παρμένες από τον κόσμο του Αμύγδαλου στο Εργαστήριο του κ. Αντώνη Γιαλελάκη. Η πρόσκλησή του, να επισκεφτούμε το χώρο, ενθουσίασε νηπιαγωγούς και παιδιά. Ο κος Αντώνης μας οδήγησε στο φιλόξενο εργαστήριό του, όπου μας αφηγήθηκε το μύθο της Αμυγδαλιάς και με το προσωπικό του εργαστηρίου και την κα Ελένη, τη συμπαθητική γιαγιά, μας κέρασαν πεντανόστιμα αφράτα κουλουράκια, αμύγδαλα και σουμάδα.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν που γνώρισαν ένα αληθινό εργαστήριο, που υπάρχει τόσο κοντά τους, αλλά και από τις γνώσεις που απέκτησαν από την επίσκεψή τους εκεί.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αντώνη Γιαλελάκη για την πρόσκληση, τη φιλοξενία και την περιποίηση που μας παρείχε, όπως επίσης το προσωπικό του Εργαστηρίου καθώς και τη γιαγιά Ελένη. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και πάντα νόστιμες παραγωγές.

Η Προϊσταμένη

 

Ντακούλα Ζωή