in , , ,

Αλυσοδεμένος εμφανίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Γιώργος Χατζημαρκάκης

Δεμένος με αλυσίδες και λουκέτα εμφανίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής και πρώην μέλος των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση τον άκουσαν να φωνάζει, ότι η Ελλάδα ζει σε ένα απέραντο λουκέτο επειδή όλες οι επιχειρήσεις κλείνουν.

«Λουκέτο στην τρόικα! Να σπάσουμε τα λουκέτα!» φώναζε ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής, αφήνοντας άφωνους τους συναδέλφους του.

Η εμφάνιση αυτή του ευρωβουλευτή έγινε στην πρώτη συζήτηση της έκθεσης Κάρας για τα πεπραγμένα της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου, ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένη η ψηφοφορία του κειμένου.

Ο κ. Χατζημαρκάκης κατέρχεται στις προσεχείς Ευρωεκλογές στην Ελλάδα, ως επικεφαλής του κόμματος «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες». Έχει δεκαετή θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο με το γερμανικό Κόμμα των Φιλελευθέρων, από το οποίο παραιτήθηκε προ μηνών εξαιτίας της πολιτικής δράσης του υπέρ της Ελλάδας και κατά των πεπραγμένων της τρόικας και των πολιτικών της Γερμανίας έναντι της ελληνικής κρίσης.

Newsroom ΔΟΛ