in , ,

Αλλάζει σταδιακά ο καιρός από την Δευτέρα

Αλλάζει σταδιακά ο καιρός τη Δευτέρα με νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά, δίνοντας από τις μεσημεριανές ώρες βροχές και καταιγίδες κυρίως σε περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα, ιδιαίτερα στα ορεινά, και δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση.

Με βροχές ο καιρός αλλά ψηλά η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 31 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 36, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 18 έως 31 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 227 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βόρειοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι έως βορειοδυτικοί με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

 

Αναλυτικά πρόγνωση του καιρού:

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.