in ,

Ακυρώνονται όλες οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Την ακύρωση όλων των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση, εν μέσω της έξαρσης του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα.
Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια σύσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους περιφερειάρχης της χώρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αντί παρελάσεων, πάντως, αποφασίστηκε να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών, προς τιμήν της εθνικής επετείου.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, εξετάστηκε ο συντονισμός της κεντρικής διοίκησης και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κορονοϊού.

«Στη διάρκεια κρίσεων ακούγαμε παντού “που είναι το κράτος”. Τώρα δεν το έχουμε ακούσει και πρέπει να κάνει ο καθένας ότι μπορεί για να μην το ακούσουμε. Το κράτος είμαστε όλοι εμείς και πρέπει να κάνουμε ο καθένας αυτό που του αναλογεί» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.

Ζήτησε δε, «να βάλουμε όλοι πλάτη ώστε να περάσουμε αυτή την κρίση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα», ενώ απηύθυνε έκκληση να τηρηθούν αυστηρά οι οδηγίες που δίνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Τονίστηκε, μάλιστα, ότι οι όποιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται πάντα σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους φορείς.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

89 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Στο μεταξύ, σε 89 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης, πέντε νέα κρούσματα.
Οι τέσσερις ήταν στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ ο πέμπτος είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Τρίτης, ο εφοπλιστής και ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ανακοίνωσε ότι και ο ίδιος νοσεί από τον Covid-2019.
sputniknews.gr