in ,

Αθώος ο Ηλίας Κασιδιάρης για το χαστούκι στην Λιάνα Κανέλλη

Το δικαστήριο με την απόφασή του, μετέτρεψε την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε απλή σωματική βλάβη και ακολούθως διέταξε να παύσει η ποινική δίωξη καθώς για το συγκεκριμένο αδίκημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έγκληση από τη Λιάνα Κανέλλη.

Η απόφαση του Δικαστηρίου υιοθέτησε ουσιαστικά την πρόταση του Εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή με παύση της ποινικής δίωξης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας “οι κινήσεις του δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη. Ο ορθός Νομικός χαρακτηρισμός είναι αυτός της απλής σωματική βλάβης η οποία όμως για να διωχθεί χρειάζεται έγκληση από το θύμα εντός 3 μηνών. Προτείνω να παύσει η ποινική δίωξη”.

Ο Εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε απαράδεκτη την πράξη του Ηλία Κασιδιάρη και ανέφερε πως “έπρεπε ως βουλευτής και ως άνδρας να συγκρατηθεί. Η συμπεριφορά του δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Και ο ίδιος αναγνώρισε ότι η αντίδραση του δεν ήταν η δέουσα. Επιχείρησε τουλάχιστον 3 χτυπήματα, το ένα βρήκε στόχο. Αλλά για να ορίσουμε την πράξη νομικά έχει σημασία ο τρόπος. Το χτύπημα δεν ήταν ίσιο. Οι κινήσεις δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη».

Κικίλιας: Αισθάνομαι ντροπή

«Δεν έχω ποτέ σχολιάσει απόφαση της δικαιοσύνης. Αισθάνομαι όμως ντροπή για την αθώωση του κ Κασιδιάρη για τη βιοπραγία στη Λιάνα Κανέλλη!», σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o πρώην υπουργός της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Πηγή: iefimerida.gr