in ,

Αθλιότητα και κοροϊδία, εργαζόμενοι με 400 ευρώ;

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ! ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ 400 ΕΥΡΩ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

 

Το νέο πακέτο στήριξης στους μεγαλοξενοδόχους και τις μεγάλες αλυσίδες εστίασης , με φοροαπαλλαγές, επιστρεπτέα προκαταβολή φόρων , επιδότηση μισθών, εισφορο-απαλλαγές και πολλά ακόμη, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους εργαζόμενους του κλάδου . Στέλνουν σε εμάς το λογαριασμό της κρίσης !!!

400€ για τους εποχικούς και κατάργηση της επαναπρόσληψης -500€ για τους υπόλοιπους. Χιλιάδες άνεργοι χωρίς κανένα επίδομα- ζεστό χρήμα για τους εργοδότες.

Η καθιέρωση των αντεργατικών ΠΝΠ είναι δεδομένη πλέον για την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Η εκ περιτροπής εργασία, η μείωση του εισοδήματος μας πάνω από 50%, η κατάργηση της σταθερής δουλειάς βρίσκονται στο βωμό της θυσίας για την διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

 

ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ !

 

Αυτή είναι η προτεραιότητα τους. Να μεταφέρουν το βάρος της κρίσης για άλλη μια φορά στους εργαζόμενους , στα πλαίσια του λεγόμενου «δίκαιου επιμερισμού». Για τα συμφέροντα του μεγάλου τουριστικού και επισιτιστικου κεφαλαίου, των εφοπλιστών και των αερομεταφορών, καταργούν κάθε μέτρο ελέγχου του εισερχόμενου τουρισμού και πρόληψης κατά του κορονοϊού, την ώρα που εξακολουθούν να κουνούν σε εμάς το δάχτυλο για την «ατομική ευθύνη» και την υπευθυνότητα.

 

Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό αγωνιζόμαστε. Η δράση μας δεν έχει μπει σε αναστολή, δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε για άλλη μια φορά τη χασούρα των εργοδοτών όταν τόσα χρόνια έχουν τσεπώσει 120 δις ευρώ από τη δουλειά μας. Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα

 

Απαιτούμε:

 

Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ

Με ευθύνη των εργοδοτών και του κράτους να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας.

Επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 στον επισιτισμό-τουρισμό, ξενοδοχεία ως εποχιακοί, ανεξάρτητα από την διάρκεια και την σχέση εργασίας. Η επαναπρόσληψη να γίνει στις προβλεπόμενες από τις συμβάσεις καταληκτικές ημερομηνίες, το αργότερο την 10η Ιουνίου.

Να ακυρωθούν οι χιλιάδες απολύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, να απαγορευτούν για το επόμενο διάστημα.

Να τηρηθούν υποχρεωτικά όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις στα Ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα.

Να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία. Καμία αρνητική αλλαγή στις συμβάσεις εργασίας.

Επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.

Άμεσα μέσα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να γίνουν δωρεάν τα τέστ για covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους. Να γίνουν προσλήψεις επιπλέον προσωπικού για την ορθή εφαρμογή των πρωτοκόλλων προστασίας των πελατών και των εργαζομένων.

Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Να καταργηθεί κάθε πλαφόν που αφήνει απροστάτευτους δεκάδες χιλιάδες ανέργους.

Ακύρωση των χρεώσεων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες για όσο καιρό ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.

Άδεια με αποδοχές σε όσους εργαζόμενους νοσούν από την covid-19 ή σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

 

Άγ. Νικόλαος 25 Μάη 2020

Τα Διοικητικά Συμβούλια

ΕΤΞ-ΣΕ Τάλως Ν. Λασιθίου

Σωματείου Εργαζομένων Ξενοδοχείου Elounda Breeze