in , , , , ,

Αθάνατος αθάνατος από τους πιστούς …ανήμερα της εορτής του μακαριστού Νεκταρίου

Την παραμονή και ανήμερα του Αγίου Νεκταρίου – ημέρα που εόρταζε ο μακαριστός Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος – πολλοί πιστοί συγκεντρώθηκαν στον φερώνυμο ιερό ναό εντός των γραφείων της Μεγάλης Παναγίας, κάτω από την αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου και στον χώρο που έχει ταφεί ο αοίδιμος.
Χθες το πρωί τελέστηκε Τρισάγιο  χοροστατούντων του Αρχιεπισκόπου Κρήτης και τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου κ. Ειρηναίου και του Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου Ευγενίου. Ο Αρχιεπίσκοπος δέχτηκε τις εκδηλώσεις αγάπης των πιστών της περιοχής για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί διακριτικά και ουσιαστικά τις υποχρεώσεις του εκλιπόντος ποιμενάρχη. Αλλά και ο πολύ αγαπητός στην περιοχή από την θητεία του στο πλευρό του Πέτρας Μητροπολίτης Ευγένιος έλαβε εκ νέου την αγάπη των πιστών.
9 11 15 makaristos 3
Σε κάποιες δε στιγμές η συγκίνηση των πιστών ήταν τέτοια που έσπαζε την σιωπή των στιγμών  και ακούγονταν το αθάνατος, αθάνατος. Έτσι είναι ακόμα στις συνειδήσεις του κόσμου της περιοχής ο μακαριστός Νεκτάριος που έφυγε νωρίς αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο και πολύ αγάπη.
 
Έργο που χρειάζεται ομαλή συνέχεια και αγάπη που είναι δεδομένη από ανθρώπους της τοπικής εκκλησίας άξιους να τον διαδεχθούν. 
ΘΑΝΟΣ Κ.
 
φωτογραφίες Έφη Μυλωνάκη