in ,

Αδέσποτα σκυλιά κατασπάραξαν πρόβατα στην Κρήτη

Μπροστά σε ένα φριχτό θέαμα βρέθηκε ένας κτηνοτρόφος, σήμερα το πρωί, όταν αντίκρισε τα πρόβατά του κατασπαραγμένα από αδέσποτους σκύλους.
Ο ίδιος εξέφρασε την αγανάκτησή του στο neakriti.gr, ζητώντας μόνο να δοθεί μια λύση για το κοπάδι του, το οποίο βρίσκεται σε μάντρα, σε περιοχή της Καλλιθέας στο Ηράκλειο.
Ο ίδιος αντιλήφθηκε την πρώτη επίθεση χτες το μεσημέρι, όταν είδε 5 από τα πρόβατά του νεκρά και τουλάχιστον 4 αδέσποτους σκύλους να περιπλανώνται πλησίον του κοπαδιού του.
Θα τα περισυλλέξουν… από βδομάδα
Άμεσα επικοινώνησε με το Δήμο Ηρακλείου, καταγγέλλοντας το περιστατικό και ζητώντας, παράλληλα, από το Κυνοκομείο, να επιληφθεί της υπόθεσης και να περισυλλέξει τους αδέσποτους σκύλους της περιοχής.
Η απάντηση, βέβαια, που έλαβε, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας του με υπάλληλο του Κυνοκομείου Ηρακλείου ήταν αποστομωτική, καθώς ο υπάλληλος του ανέφερε πως θα μεριμνήσει για το ζήτημά του… από βδομάδα.

Τουλάχιστον 800 ευρώ η ζημιά
Σήμερα, το πρωί, όμως, η εικόνα που αντίκρυσε μεταβαίνοντας στο σημείο που βρίσκεται το κοπάδι του ήταν ακόμη πιο δύσκολη για τον ίδιο, καθώς, οι αδέσποτοι σκύλοι είχαν σκοτώσει και φάει, όχι 5, αλλά τουλάχιστον 10 με 12 πρόβατα από το κοπάδι του.
Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά «Πρόκειται για ζημιά ύψους 700 με 800 ευρώ», προσθέτοντας πως «Αν περιμένω μία εβδομάδα προκειμένου να περισυλλέξουν οι αρμόδιοι τα αδέσποτα, το κοπάδι μου θα έχει, πια, αποδεκατιστεί.»
Σε άμεσο κίνδυνο το κοπάδι του
Αυτό που ζητάει, τώρα, ο κτηνοτρόφος είναι να βρεθεί μία λύση για το κοπάδι του, το οποίο βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.
«Κατανοώ ότι υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας, από πλευράς Κυνοκομείου Ηρακλείου, όμως θα μπορούσε να δοθεί προτεραιότητα σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα… Εδώ μιλάμε για καταστροφή.», ανέφερε ο Κρητικός, ζητώντας από τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Κάθε χρόνο, ίδιες σκηνές
Πάντως, όπως σχολίασε ο ίδιος, δεν είναι η πρώτη φορά που το κοπάδι του δέχεται επίθεση από αδέσποτα, καθώς, όπως σχολίασε, αυτό συμβαίνει «Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή».
Μάλιστα, πέρυσι, όταν είχε επικοινωνήσει και πάλι με το Κυνοκομείο Ηρακλείου, προκειμένου να περισυλλέξουν τα επικίνδυνα αδέσποτα που είχαν κατασπαράξει μέρος από το κοπάδι του, όπως ανέφερε, οι αρμόδιοι… δεν έκαναν καμία ενέργεια.

neakriti.gr