in

Αγωνία από τους καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου για την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων

Με επιστολή τους οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου επισημαίνουν τους κινδύνους από τις ελλιπείς υποδομές και τις ιδιαιτερότητες του παλαιού κτιρίου με τον μεγάλο αριθμό μαθητών.

Αναλυτικά η επιστολή της διευθύντριας του σχολείου και του συλλόγου των καθηγητών

Η διευθύντρια και ο σύλλογος των διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου ενόψει της συνέχισης της εκπαιδευτικής λειτουργίας του σχολείου μέσω της δια ζώσης διδασκαλίας μετά από τρεις μήνες περίπου τηλεκπαίδευσης θα ήθελαν να επισημάνουν ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου σχολικού χώρου στις πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας που όλοι μας βιώνουμε.

 Αρχικά, αρκετές αίθουσες του σχολείου δεν πληρούν τα κριτήρια για την προβλεπόμενη απόσταση των μαθητών ,καθώς ο χώρος είναι πολύ μικρός για τον αριθμό των μαθητών που βρίσκονται σε αυτές.

Έπειτα σε περίπτωση βροχής ο αριθμός των μαθητών που χρειάζεται να παραμείνει στους διαδρόμους δεν επιτρέπει να τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις για την προστασία της υγείας των μαθητών/τριών μας.

Η γνωστοποίηση των ζητημάτων αυτών έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει  κάθε αρμόδιο φορέα για την εξεύρεση πιθανών λύσεων .

Η διευθύντρια και ο σύλλογος των διδασκόντων θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή παραμονή των μαθητών / τριων στο σχολείου ακολουθώντας τις  κείμενες διατάξεις του Υπουργείου σχετικά με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία την 1/02/2021 θα ήθελαν ωστόσο να υπογραμμίσουν ότι στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνει η πόλη μας μετά την έξαρση των κρουσμάτων της πανδημίας απαιτείται αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και προστασίας από ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα , εγρήγορση για τυχόν παρεκκλίσεις και μεγάλη προσοχή ,ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες διασποράς του ιού.

Ευελπιστώντας για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη στο μέτωπο της πανδημίας ,ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία και έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών /τριών μας επιστέφουμε από Δευτέρα 1/02/2021 στις σχολικές αίθουσες εγκαταλείποντας την ασφάλεια των ψηφιακών αιθουσών !