in

Αγανάκτηση από κατοίκους για τις εργασίες του Γαργαδόρου – Βαρκαράκης: Όλα νόμιμα για ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει από καιρό [VIDEO – PICS]


Προβληματισμός και αγανάκτηση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης  ανάμεσα στους κατοίκους που βρέθηκαν στην παραλία του Γαργαδόρου προκειμένου να ενημερωθούν για τις εργασίες που  έχουν  ξεκινήσει
Αρκετοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν τα παράπονά της για την ελλιπή ενήμερωσή τους από την δημοτική αρχή για ένα τόσο μεγάλο έργο σε μία από τις ιστορικότερες παραλίες του Αγίου Νικολάου.

Υπήρχαν επίσης και οι απόψεις για την περιβαλλοντική καταστροφή που θα επέλθει από μία τόσο μεγάλη επέμβαση, όπως επίσης και για τους κινδύνους αφανισμού των ψαριών της περιοχής αλλά και της φώκιας μονάχους μονάχους που συχνάζει εκεί.
Ακόμα και την ύστατη στιγμή οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν πως θα προσπαθήσουν με νόμιμα μέσα να σταματήσουν το έργο ακολουθώντας την δικαστική οδό, αφού όπως πιστεύουν πίσω από αυτό κρύβονται ιδιωτικά συμφέροντα που θα φανούν στο μέλλον.

Από την πλευρά του ο κος Εμμανουήλ Βαρκαράκης που έχει αναλάβει το έργο εκ μέρους του Δήμου, δήλωσε πως “έχουν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για ένα έργο που θα δώσει πνοή στην πόλη και έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια”.

Όπως τόνισε ο ίδιος “το έργο θα είναι υποθαλάσσιο και δεν θα φαίνεται ενώ θα υπάρχει κοινή χρήση όλως των Αγιονικολιωτών και όχι αποκλειστικά για τους πελάτες του ξενοδοχείου.
Κάναμε 6 χρόνια να πάρουμε τις προβλεπόμενες άδειες και το έργο μέσα σε 20 μέρες θα είναι έτοιμο”.
Τέλος, ο ίδιος κατηγορηματικά τόνισε πως “δεν θα υπάρξει εκμετάλλευση της παραλίας με ομπρέλες, αφού η ίδια η μελέτη δεν προβλέπει κάτι τέτοιο”.

fonien.gr - Αντιδράσεις των κατοίκων για τα έργα στην παραλία του Γαργαδόρου (21-2-2018)


Ν.Μ.