in , , ,

Αβεβαιότητα για την έναρξη της λειτουργίας των παιδικών σταθμών Αγίου Νικολάου

Στην Ελλάδα του 2013 και των μνημονίων, σε μια χώρα όπου οι επιλογές της πολιτείας ακόμα και σε θέματα κοινωνικά είναι πρόχειρες και βιαστικές και καταπατούν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, εμείς έχουμε τα χέρια μας δεμένα και δεν γνωρίζουμε τι θα κάνουμε.»
«ήταν το σχόλια του Μανόλη Αικατερινάκη, προέδρου του ΟΚΥΔΑΝ στην ερώτηση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ σχετικά με την λίστα των ονομάτων των παιδιών που θα φιλοξενηθούν από την Δευτέρα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Οι εργαζόμενοι του ΟΚΥΔΑΝ καθημερινά τα τελευταία 24ώρα μένουν στα γραφεία τους έως και τις 9 το βράδυ σε μια προσπάθεια να βρεθεί ή άκρη με τα ονόματα των απιδιών που θα ξεκινήσουν.

«Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουμε από τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις ότι ξαφνικά βρέθηκαν 30 εκ ευρώ για να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις των παιδιών μία μόλις μέρα πριν ξεκινήσουμε και χωρίς να έχουμε το προσωπικό που έχουμε ζητήσει.

Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε σαν κοινωνία τέτοιο εμπαιγμό από μια πολιτεία που δεν δίνει δεκάρα τσακιστή στην κοινωνικής μας ισορροπία.» δήλωσε φανερά εκνευρισμένος ο πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ. Έχουν ήδη ανακοινωθεί τα ονόματα των 130 παιδιών, από τα 220 που αρχικά είχε δηλώσει ο Δήμος ότι μπορεί να φιλοξενήσει, που καλύπτουν οι μητέρες τους τις προϋποθέσεις του ΕΣΠΑ και οι υπηρεσίες μέσω της επιτροπής που είχε συσταθεί θα ανακοίνωνε σήμερα τα ονόματα των υπολοίπων παιδιών που θα πληρώνουν τα τροφεία τους.

«Αυτό ίσως όμως δεν γίνει διότι δεν γνωρίζουμε εάν θα έχουμε προσωπικό, καθώς δεν έχουμε επαρκείς αιτήσεις για 2μηνη εργασία και αυτό είναι λογικό από την στιγμή που ένας εργαζόμενος που θα εργαστεί για δύο μόλις μήνες δεν μπορεί μετά για ένα χρόνο να εργαστεί ξανά με σύμβαση έργου οπότε και δεν επιλέγει να το κάνει.» είπε ακόμα  τονίζοντας ότι ή ευθύνη της πολιτείας είναι βαριά καθώς με ελαφρά την καρδία της διαλύει την κοινωνική ηρεμία.

Το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με τον ίδιο είναι, αν δεν υπάρχουν αιτήσεις εργαζομένων έως σήμερα το μεσημέρι και να εξακολουθεί να μην υπάρχει επίσημη στάση της πολιτείας σχετικά με τον αριθμό των επιπλέων παιδιών μέσω του ΕΣΠΑ να ξεκινήσουν από την Δευτέρα μόνο τα παιδιά που έχουν ήδη επιλεγεί μέσω του προγράμματος και όχι τα υπόλοιπα που θα πληρώνουν κανονικά τα τροφεία τους.

«Ελπίζουμε ότι κάθε τηλέφωνο που θα χτυπήσει σήμερα ή κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που θα παραλάβουμε θα είναι από την ΕΕΤΑΑ και θα μας δίνει τις απαντήσεις που θέλουμε ώστε να βγάλουμε την λίστα με όλα τα ονόματα.» είπε ακόμα ο κ. Αικατερινάκης ευχαριστώντας και μέσα από την εφημερίδα τόσο την διευθύντρια του ΟΚΥΔΑΝ Λέτα Τσάκωνα όσο και την κοινωνική λειτουργό Εμμανουέλλα Γιαννικάκη για την υπερπροσπάθεια που κάνουν τόσες μέρες χωρίς να έχουν ωράριο και χρόνο προσωπικό δικό τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τόσο τους γονείς όσο και να επιλύσουν τις καταστάσεις που δημιουργούνται την τελευταία στιγμή.

 ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ