in , , ,

Ήταν όλα…ΥΠΕΡΟΧΑ

Το 1ο Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής είναι γεγονός. Το βράδυ της Τρίτης, πρώτη ημέρα του διήμερου Φεστιβάλ, παρακολουθήσαμε μια πανδαισία κρητικής μουσικής από ξεχωριστούς καλλιτέχνες του νησιού μας.
Διοργανώθηκε στον αύλειο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου και, όπως αναφέρθηκε, «…αυτή ήταν μόνο η αρχή, καθώς προσδοκούμε αυτό το διήμερο να καθιερωθεί και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο».

Έτσι ξεκινήσαμε
Πριν αρχίσει το μουσικό πρόγραμμα η κ. Κατερίνα Λιναρίτη μίλησε για την «ιστορία» του Φεστιβάλ.
«Πέρυσι στα πλαίσια του προ

γράμματος Ευέλικτη Ζώνη, τα δύο τμήματα της Α΄ Τάξης, σημερινής Β΄ του σχολείου μας, με δασκάλους την Κατερίνα Λιναρίτη και τον Στέφανο Τσιάμο, ασχολήθηκαν με την κρητική παράδοση και τον πολιτισμό. Τα παιδιά ζήτησαν να γνωρίσουν κάποιους καλλιτέχνες από κοντά. Η πρώτη επαφή έγινε πέρυσι με το μεγάλο καλλιτέχνη και συνάδελφό μας Δημήτρη Σγουρό. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από αυτή τη γνωριμία και ζήτησαν να γνωρίσουν περισσότερους καλλιτέχνες», σημείωσε.

Η κ. Λιναρίτη ευχαρίστησε το διευθυντή του Σχολείου κ. Γιώργο Κουράκη, τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανόλη Μπαρμπεράκη, το Σχολικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Μαμάκη, τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του ΠΑΟΔΑΝ κ. Δημήτρη Κουνενάκη και κ. Μαρία Κωστάκη, την πρόεδρο Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη, το Τμήμα Τουρισμού και την κ. Χρυσάνθη Κουλουμπράκη, το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου, καθώς και τον χορηγό των ηχητικών και του φωτισμού κ. Γιάννη Πάγκαλο.


Η είσοδος στο χώρο του Φεστιβάλ ήταν ελεύθερη και, αντί εισιτηρίου, όποιος επιθυμούσε άφηνε τρόφιμα για οικογένειες της πόλης που έχουν ανάγκες. Η κ. Λιναρίτη ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Γεωργικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας για την προσφορά ενός τόνου κηπευτικών στον ΟΚΥΔΑΝ.


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

www.anatolh.com