in , ,

Ήταν αίτημα σε Υπουργό η εναλλακτική καλλιέργεια κάνναβης σε θερμοκήπια

Ήταν Δεκέμβριος του 2007. όταν την άδεια από την πολιτεία για να καλλιεργήσουν ινδική κάνναβη στα θερμοκήπια τους ζήτησαν οι αγρότες της Ιεράπετρας, την Τρίτη 10 5 2016, 9 χρόνια μετά,  στην αστυνομική διεύθυνση του νομού παρουσιάστηκε η σύλληψη δύο πολιτών απ’ο την Ιεράπετρα που καλλιεργούσα δέντρα κανναβης με΄σα σε θερμοκήπιο.
Στην συνάντησή, τότε, που είχαν τότε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Αλέξανδρο Κοντό του έθεσαν τα αιτήματα τους και του παράδωσαν ένα υπόμνημα όπου μεταξύ των άλλων έθεσαν και αυτό το αίτημα.
Το επιβεβαιώνει άλλωστε και ο ίδιος ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής Ν.Α ο οποίος έλεγε τότε:  «Πράγματι αυτό αναφέραμε στο υπόμνημά μας. Ζητούσαμε σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας να μας φέρει πιστοποιημένους σπόρους ινδικής κάνναβης το υπουργείο, να την καλλιεργήσουμε εναλλακτικά και να τη διαθέσουμε σε κάθε νόμιμη μετέπειτα χρήση: για φαρμακευτικούς σκοπούς ή για βιομηχανική χρήση. Έτσι, ίσως εξασφαλίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, μπροστά στην οικονομική καταστροφή που θα έρθει, εάν οι κρατούντες συνεχίσουν να βρίσκονται σε λήθαργο».