in ,

Ήταν ένα κακό Δημοτικό Συμβούλιο

Η ηρεμία στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ Νικολάου το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ίαν 2020 κράτησε εςως την αποχώρηση του Σεβασμιοτατου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ Γερασίμου ο οποίος και ευλόγησε την πίτα και έδωσε ευχές σε όλους για σύνεση συνεργασία και παραγωγικές εργασίες για το καλό του τόπου.
Κάτι ανάλογο ευχήθηκαν και οι επικεφαλεις των παρατάξεων στους σύντομου χαιρετισμούς τους όμως οι ευχές δεν κράτησαν για ώρα πολύ.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 7 και κράτησε έως τις 11 και κάτι 4 ώρες χωρίς μεγάλο αριθμό θεμάτων με εντάσεις, διαφωνίες, εριστικά σχόλια και ειρωνικές αντεγκλήσεις που δεν παράγουν τίποτα θετικό.
Αν και στα περισσότερα θέματα υπήρχε ομοφωνία ή πλειοψηφία με συμβούλους της αντιπολίτευσης να ψηφίζουν υπέρ των προτάσεων της συμπολίτευσης ακόμα και σε περιπτώσεις που ο συνδυασμός τους είχε άλλη πρόταση παρόλα αυτά οι εντάσεις σε κάποιες περιπτώσεις κατέβασαν πολύ το επίπεδο του δημοκρατικού διαλόγου.
Σε πολλές των περιπτώσεων ο πρόεδρος ζήτησε την ηρεμία και την ψυχραιμία από όλους έθεσε και θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του με κατάθεση μομφής, αν κάποιος το ήθελε, όμως το κλίμα δεν ηρεμουσε πάντα και ο διάλογος δεν ήταν παραγωγικός ούτε και στο επίπεδο που πρέπει. Στο τέλος δε ο ίδιος ζήτησε συγνώμη απο τους παριστάμενους πολίτες για αυτή την εικόνα
Ασφαλώς και οι διαφορετικές απόψεις είναι όπλα της δημοκρατίας και του διαλόγου, είναι βέλη στις φαρετρες των συνδυασμών και των συμβούλων τους. Όμως οι ανουσιες αντεγκλήσεις, κόντρες, προσβολές, ειρωνείες και προσωπικές επιθέσεις ένθεν και ένθεν δεν παράγουν τίποτα καλό για τον τόπο.
Είναι δε απορίας άξιο επίσης το γεγονός πως αν και στο Δημοτικό συμβούλιο Αγ Νικολάου τα μέλη του, ατομικά, είναι άνθρωποι με επίπεδο, γνώση, εμπειρία και αποδεδειγμένα έχουν δείξει τις καλες τους προθέσεις για το τόπο να μην μπορούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να ξεπερνούν τα όρια του διαλόγου όταν τα αίματα αναβουν. Αυτό ευτυχώς δεν συμβαίνει πάντα και από όλους, όμως όταν γίνεται παρασύρει όλο το σώμα και την εικόνα του.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί στο μάλλον άλλο τέτοιο κακό δημοτικό συμβούλιο.
Θάνος Κορομπυλιας