in

“Ήρωες ελάτε να γνωριστούμε!”

Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε! – 23 Απριλίου – 27 Απριλίου
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου στις 23 Απριλίου 2018, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος υλοποιεί το πρόγραμμα «Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!» και προτείνει στα μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών μια δράση γνωριμίας με ήρωες της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας και της χώρας προέλευσης τους.
Οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών υιοθετούν έναν ήρωα ή ηρωίδα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας και αναλαμβάνουν να τον/την συστήσουν στο κοινό. Πού ζουν αυτοί οι ήρωες; Πώς μοιάζουν; Είναι αγόρια ή κορίτσια; Έχουν αγαπημένες συνήθειες; Έχουν ήρωες που θαυμάζουν; Έχουν αγαπημένες εκφράσεις που χρησιμοποιούν; Έχουν αγαπημένα ρούχα; παιχνίδια;
Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ως επικεφαλής του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, θα αναδείξει τους ήρωες της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας, έτσι όπως παρουσιάζονται από τα παιδιά στις βιβλιοθήκες, σε όλη τη χώρα.
Η Κουνδούρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών και συμμετέχει στο πρόγραμμα.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήσετε με τη Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Νικολάου και τις κυρίες Δραγασάκη Ειρήνη, Καναβάκη Εργίνα είτε με mail στο koundoureiosdimbib@gmail.com είτε τηλεφωνικά στo 2841026899.
                                                                         Είμαστε εδώ… και σας περιμένουμε!