in

«Ήθελαν να με σκοτώσουν» λέει ο ψυχίατρος από το Ηράκλειο – Είχε δεχθεί παρόμοια επίθεση πριν από δύο μήνες [video]

«Έχω κατονομάσει ένα άτομο από το προσωπικό μου περιβάλλον από το οποίο έχω δεχθεί επανηλειμμένες φορές απειλές κατά της ζωής μου» λέει ο Δημήτρης Στριμπάκος – Είχε δεχθεί παρόμοια επίθεση πριν από δύο μήνες

«Ήθελαν να με σκοτώσουν», «έχω κατονομάσει ένα άτομο από το προσωπικό μου περιβάλλον από το οποίο έχω δεχθεί επανηλειμμένες φορές απειλές κατά της ζωής μου και της σωματικής μου ακεραιότητας».
Τη σοκαριστική δήλωση αυτή κάνει στο protothema.gr ο ψυχίατρος Δημήτρης Στριμπάκος, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης έπεσε θύμα ενέδρας θανάτου την ώρα που έφευγε από το ιατρείο του στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο 50χρονος ψυχίατρος από το Ηράκλειο μιλά στο protothema.gr για την απόπειρα δολοφονίας


Σύμφωνα με τον κ. Στριμπάκο πριν από δύο μήνες τον είχαν πυροβολήσει ξανά ενώ επέστρεφε σπίτι του μόνο που τότε είχαν επιλέξει ένα ερημικό σημείο.
«Την πρώτη φορά που μου συνέβη πριν δύο μήνες θυμάμαι ότι ήταν ένα άτομο πάνω σε μια μηχανή, με τύφλωσε με τον προβολέα του κάτω από μια γεφυρα της εθνικής που έπρεπε να σταματήσω για να ελέγξω και την ήξερε και αυτή τη διαδρομή ότι την ακολουθούσα καθημερινά» περιέγραψε τι συνέβη τότε ο ψυχίατρος.
«Χθες (σ.σ. το βράδυ της Πέμπτης) πάλι κάνοντας μια συγκεκριμένη κίνηση που κάνω φεύγοντας από το ιατρείο μου για να κάνω αναστροφή σε ένα υπαίθριο σκοτεινό πάρκινγκ, το μόνο που κατάλαβα είναι ότι δέχθηκα πυροβολισμούς. Στην αρχή πίστεψα ότι “έφαγα”τις σφαίρες στο κεφάλι γιατί γέμισα αίματα. Μία σφαίρα όντως σφηνώθηκε στο προσκεφαλό του καθίσματός μου, είδα τις λάμψεις από το όπλο και κινήθηκα όσο μπορούσα γιατί έπεσα πάνω στο τιμόνι και κατευθύνθηκα προς την οδό Καλοκαιρινού, πήγα σε κάποιο φαρμακείο και ζήτησα  βοήθεια» περιγράφει όσα τρομακτικά έζησε.
«Δεν πρόλαβα να τους δω αυτή τη φορά αλλά προφανώς είναι οι ίδιοι που ήταν και την προηγούμενη φορά, ενέδρα και πυροβολισμοί, απλά τώρα ήθελαν να με σκοτώσουν» εξομολογείται στο protothema.gr ο κ. Στριμπάκος.
«Τα έχω καταθέσει όλα αυτά. Ξέρω ότι από ένα άτομο έχω δεχθεί απειλές και όφειλα να το κατονομάσω στην αστυνομία» καταλήγει ο ψυχίατρος.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο ψυχίατρος έπεσε θύμα ενέδρας τριών με τεσσάρων ατόμων στα πρόσωπα των οποίων αναγνώρισε γνωστές φυσιογνωμίες τις οποίες έχει ήδη αναφέρει στην αστυνομία.
Στο protothema.gr μίλησε και ο φαρμακοποιός Γιώργος Παρασύρης που του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες: «Κάποια άτομα τον περίμεναν έξω από το ιατρείο, κρυμμένοι στο πάρκινγκ και άρχισαν να τον πυροβολούν. Έσκυψε ο ψυχίατρος για να γλιτώσει από τους πυροβολισμούς και άρχισαν να πέφτουν γυαλιά από τα τζάμια του αυτοκινήτου επάνω του και αμέσως ήρθε στο φαρμακείο. Ήταν το πρώτο σημείο που σκέφτηκε να έρθει για να ζητήσει βοήθεια γιατί είχε αίματα αλλά και για να σωθεί. Είχε την ψυχραιμία και ήρθε κατευθείαν εδώ και μου λέει: “Γιώργο, με πυροβόλησαν, θέλω τη βοήθειά σου”. Εμείς καθαρίσαμε το πρόσωπό του γιατί είχε ένα γυαλί μάλλον κι από εκεί προερχόταν η αιμορραγία. Δεν είδα να έχει τραύμα από σφαίρα, έτσι όπως μπόρεσα να καταλάβω. Ήταν πολύ σοκαρισμένος στην αρχή αλλά μετά συνήλθε. Τότε τον ρώτησα πόσοι ήταν και ποιοι ήταν και μου είπε ότι ήταν τρία με τέσσερα άτομα και ότι τους γνωρίζει» λέει στο protothema.gr.