in

Έχουμε λιμάνι με ξένα… “κόλυβα”;

Θα περίμενε κανείς ότι το κεντρικό λιμεναρχείο της ανατολικής Κρήτης θα μπορούσε με τις ίδιες του τις δυνάμεις να εξυπηρετήσει το καλοκαιρινό έστω φόρτο της κίνησης και των υποχρεώσεων του προς τον τουρισμό και τους πολίτες.
Το λιμεναρχείο του Αγίου Νικολάου με 18 άτομα προσωπικό και χωρίς να έχει σκάφος για περιπολίες σε μια μέρα σαν αυτή της Τετάρτης 26 Ιουλίου όπου έδεσαν στο λιμάνι δύο κρουαζιερόπλοια, είχε τις καταμετρήσεις των επιβατών λόγω της εορτής για την Σπιναλόγκα απο Πλάκα και  Ελούντα κατάφερε να βγάλει τις υποχρεώσεις ασφαλείας με την δύναμη του.
Η δύναμη της υπηρεσίας είναι μικρότερη απο όσο θα έπρεπε και η λύση της μετακίνησης εργαζομένων δεν είναι η πλέον σωστή ούτε και η  πιο πρόσφορη καθώς τα έξοδα της μετακίνησης προσωπικού είναι αρκετά ενώ εν μέσος πλην σαφώς δείχνουν ότι δεν επιθυμούν με κάποιο τρόπο η τοπική υπηρεσία να μπορεί να καλύπτει μόνη της τις ανάγκες της, άρα να μην έχε και απαιτήσεις για επιπλέον υποδοχή περισσότερων  πλοίων.
Δηλαδή θα μπορούσε κάποιος όχι και τόσο θετικά για την περιοχή σκεπτόμενος να πει, “εδώ δεν έχετε προσωπικό και θέλετε πιο πολλές προσεγγίσεις πλοίων;”, και να βγάλει εκτός το λιμάνι της πόλης.
Την ίδια στιγμή τόσο η Ιεράπετρα όσο και η Σητεία έχουν 22 και 18 άτομα αντίστοιχα προσωπικό με το 90 % των υπηρεσιακών υποχρεώσεων της υπηρεσίας προς τους πολίτες και τις εταιρίες να εξυπηρετούνται απο το κεντρικό λιμεναρχείο, αυτό του Αγίου Νικολάου.
 
Οι αριθμοί απο μόνοι τους λένε  την αλήθεια και δείχνουν το πόσο έντονη είναι η ανάγκη για την ενίσχυση της υπηρεσίας της πρωτεύουσας πόλης σε προσωπικό και όχι μόνο.
 
Θ.Κ