in ,

Έφυγε ο Μιχάλης Σφυράκης

Στην ομάδα της Μιλάτου στο facebook γράφει ο Γιώργος Μανουσάκης
“Έφυγε από τη ζωή ένας αγαπημένος μας συγχωριανός, ο Μιχάλης Σφυράκης, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μίλατο, Η μοίρα τον οδήγησε να ζήσει, να κάνει οικογένεια και να περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε ένα άλλο νησί στη Χίο.
Όμως ο Μιχάλης αγαπούσε πάρα πολύ το χωριό του, ερχόταν σε κάθε ευκαιρία από τη Χίο για να βρεθεί κοντά στην αγαπημένη του οικογένεια και τους συγχωριανούς του, και για να ψαρέψει στους μιλαθιώτικους ψαρότοπους. Τα τελευταία χρόνια κατάφερε και τέλειωσε το σπίτι στο χωριό και ερχόταν πιο συχνά με τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Πέρα από την πολύχρονη πολιτική και κοινωνική του δράση στο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, ο Μιχάλης την τελευταία δεκαετία έδωσε ό,τι μπορούσε στους χιλιάδες κατατρεγμένους πρόσφυγες που η δική τους μοίρα τους οδήγησε στη Χίο. Μάλιστα την πιο δύσκολη χρονιά, το 2015 που η Χίος είχε πλημμυρίσει από πρόσφυγες, ο Μιχάλης ήταν ο πάντα πρόθυμος και κεφάτος μάγειρας της αυθόρμητης κοινωνικής κουζίνας που είχε στηθεί στην πλατεία της πόλης, για να ταϊσει τους εκατοντάδες πρόσφυγες που είχαν βρεθεί εκεί, μαγειρεύοντας με υλικά που πρόσφεραν εθελοντικά οι χιώτες. Ο Μιχάλης περνούσε πάρα πολλές ώρες εκεί αγωνιζόμενος να βοηθήσει με το μαγείρεμα και με κάθε άλλο τόπο τους πρόσφυγες, ενώ και τα επόμενα χρόνια, παρά την αρρώστια του έκανε ό,τι μπορούσε.


Ο Μιχάλης ήταν σκεπτόμενος και ενεργός πολίτης με αρθρογραφία και πολιτικές παρεμβάσεις, τόσο στα γενικότερα πολιτικά θέματα, όσο και στα τοπικά ζητήματα της Χίου , αλλά και της Μιλάτου.
Η Μίλατος το χωριό του, που τόσο αγαπούσε, θα είναι πολύ φτωχότερο χωρίς το Μιχάλη.
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του, να ζήσουν να τον θυμούνται”

ο τύπος της Χίου έγραψε σχετικά