in ,

«Έφυγε» από τη ζωή η Αρλέτα

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 72 ετών η δημοφιλής τραγουδοποιός, Αρλέτα, μετά την σκληρή μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή.
Η Αρλέτα τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν διασωληνωμένη  στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού ενώ υπέστη και έμφραγμα.
Την είδηση έκανε γνωστή μέσω facebook η τραγουδίστρια και επιστήθια φίλη της Αρλέτας, Σάννυ Μπαλτζή.

Τα τελευταία χρόνια η 72χρονη καλλιτέχνης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία της, ωστόσο συνέχιζε τον αγώνα της αθόρυβα, μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2008, είχε τεθεί σε κίνδυνο η ζωή της, όταν έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία, λίγο πριν από προγραμματισμένη συναυλία της. Τότε είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο του Βόλου. Παρά την την κρισιμότητα της κατάστασής της, κατάφερε να αναρρώσει.
Σε συνέντευξη που είχε δώσει το Νοέμβριο του 2016, είχε δηλώσει ότι έζησε «από θαύμα». «Ήδη έχω κερδίσει τρεις φορές τον «κύριο» που λέγεται θάνατος, τι να πω, νομίζω ότι μάλλον έχουν σωθεί οι φορές μου… Το ότι ζω αυτή τη στιγμή μάλλον είναι θαύμα», ήταν τα λόγια της τραγουδοποιού.

Βιογραφικό

Η Αριάδνη-Νικολέτα Τσάπρα όπως ήταν το πραγματικό της όνομα γεννήθηκε στην Αθήνα 3 Μαρτίου 1945, σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ ηχογράφησε το πρώτο δίσκο με δικό της υλικό (Ένα Καπέλο με Τραγούδια) το 1981.
Η δισκογραφική καριέρα της Αρλέτα ξεκίνησε την δεκαετία του 1960 συμμετέχοντας στο λεγόμενο νέο κύμα της ελληνικής μουσικής. Στα πρώτα της δισκογραφικά βήματα συνεργάστηκε με αρκετούς γνωστούς συνθέτες, όπως οΓιάννης Σπανός, ο Μάνος Χατζιδάκις, και ο Μίκης Θεοδωράκης.
Το 1984 και το 1985 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια που της έγραψαν ο συνθέτης Λάκης Παπαδόπουλος και η στιχουργός Μαριανίνα Κριεζή στους δίσκους Περίπου και Τσάι Γιασεμιού.

Αρλέτα - Τα ήσυχα βράδια


Κάποιες από τις επιτυχίες της είναι τα: “Μια Φορά Θυμάμαι”, “Τα Μικρά Παιδιά”, “Το Λέει Και Το Τραγούδι”, “Ο Λύκος”, “Το Τραγούδι Της Δραχμής”, “Καφενείο”, “Σερενάτα”, “Έρχεται Κρύο”, “Τσάι Γιασεμιού”, “Τα Ήσυχα Βράδυα”, “Batida de Coco”, “Μπαρ το Ναυάγιο”, “Λεωφορείο το 2”. Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Από πού πάνε για την Άνοιξη» με κείμενα, στίχους, σχέδια και ζωγραφιές της. (Εκδόσεις «Καστανιώτη»).
Η μουσική της Αρλέτας έτυχε ιδιαίτερης επιτυχίας σε μπουάτ των Αθηνών.

Συλλυπητήρια από τη ΝΔ

Με ένα tweet ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, αποχαιρέτησε την Αρλέτα.
«Τραγούδησε για τα παιδιά, τις ελπίδες και τα όνειρά μας. Kι αν έφυγε για τον γύρο του κόσμου, η #Αρλετα θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο κ. Λαζαρίδης.


newpost.gr