in ,

Έσπασαν το τζάμι και τον εκτέλεσαν

Ήταν Αύγουστος του 2008. Ο αδυσώπητος πόλεμος  δύο οικογενειών για την διεκδίκηση ενός βοσκότοπου οδηγεί  σε φονική συμπλοκή με ανταλλαγή πυρών σε αγροτική περιοχή ανάμεσα στα χωριά Άνω Μέρος και Γερακάρι. Ένας 65χρονος, με καταγωγή από τα Λιβάδια, πέφτει νεκρός και πέντε ακόμα άτομα-και από τις δύο πλευρές-τραυματίζονται σοβαρά.  Το θύμα υπέστη ακατάσχετη αιμορραγία από  σφαίρα που δέχτηκε στο νεφρό. Από τους πέντε τραυματίες, οι τρεις είναι χτυπημένοι βαριά. Ειδικά στην περίπτωση του ενός οι γιατροί δείχνουν να ανησυχούν καθώς η σφαίρα τον έχει τραυματίσει στη σπονδυλική στήλη.
Για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος φονικού μιλούσαν τότε οι αστυνομικές αρχές, γνωρίζοντας το άσβεστο μίσος που έτρεφαν μεταξύ τους οι δύο οικογένειες. Εξέφραζαν μάλιστα ευθέως φόβους για βεντέτα.
Ιούλιος 2018. Δέκα χρόνια μετά ο 24χρονος εγγονός του 65χρονου θύματος φέρεται, σύμφωνα με μία μαρτυρική κατάθεση, ως ύποπτος για τη φονική ενέδρα σε βάρος του ανθρώπου που το  2008 είχε εμπλακεί στη δολοφονία του παππού του. Ο νεαρός, ο οποίος εντοπίστηκε στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της Αστυνομίας σε συγγενικό του σπίτι, προσήχθη στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, ωστόσο αρνείται ότι είχε εμπλοκή στο αιματηρό περιστατικό με θύμα 63χρονο συγχωριανό του.
Οι αρχές έφθασαν στα ίχνη του μετά τα όσα τους ανέφερε ο Αλβανός εργάτης, ο οποίος ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο του 63χρονου θύματος. Ο αλλοδαπός τραυματίστηκε από τα πυρά του δράστη στην ωμοπλάτη και χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Άνω Μέρος

Αναζητούν και άλλο πρόσωπο 

Χθες το βράδυ η υπόθεση πήρε νέα τροπή σε σχέση με τα όσα είχαν γίνει γνωστά νωρίτερα. Με βάση τα όσα φέρεται να περιέγραψε ο Αλβανός τραυματίας, το αυτοκίνητο του 63χρονου θύματος έπεσε σε ενέδρα καθώς μπλοκαρίστηκε από δύο άλλα αυτοκίνητα, ένα μπρος και ένα πίσω.
Περιγράφει ότι από το μπροστινό αυτοκίνητο βγήκε νεαρό άτομο, το οποίο κατονόμασε, με μία μαγκούρα έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου του 63χρονου και στη συνέχεια πυροβόλησε με πιστόλι, πιθανότατα 9αρι.
Έτσι ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 24χρονου, ο οποίος όμως είναι αρνητικός στην εμπλοκή του στην ανθρωποκτονία.
Με δεδομένο ότι στο κλείσιμο του αυτοκινήτου του 63χρονου ενεπλάκησαν δύο οχήματα, οι αρχές αναζητούν και τον οδηγό του δεύτερου εμπλεκόμενου αυτοκινήτου  προκειμένου να εξεταστεί για την αιματηρή υπόθεση. Δεν αποκλείουν μέσα στον πανικό και τους πυροβολισμούς ο Αλβανός τραυματίας να μπέρδεψε πρόσωπα και καταστάσεις και επιδιώκουν πριν διαβιβάσουν τη δικογραφία να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν σε σχέση με τους υπόπτους.
Η μαρτυρία του Αλβανού εργάτη αποτελεί «κλειδί» για τις έρευνες, παράλληλα οι αρχές περιμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή σε σχέση με τη νεκροτομή ενώ το αυτοκίνητο του 63χρονου  ξεσκονίζεται από τη Σήμανση.
Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις έχουν «ζώσει» το χωριό και την ευρύτερη περιοχή υπό το φόβο αντιποίνων. Το κλίμα για μία ακόμα φορά μυρίζει… μπαρούτι και υπάρχει αναβρασμός. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, όπως σχολίαζαν χαρακτηριστικά στην «Π», φοβούνται μήπως «ξύπνησε» για τα καλά το θηρίο της βεντέτας.
Νομικοί κύκλοι που έχουν γνώση της δικαστικής έκβασης που είχε το παλαιότερο περιστατικό έδειξαν να αιφνιδιάζονται από το νέο τραγικό συμβάν.
Όπως ανέφεραν, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης, κάτι που αποδόθηκε στις προσπάθειες που είχαν γίνει για να εκτονωθεί η ένταση και να πέσουν οι τόνοι. Από την άλλη, αστυνομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν ηρέμησαν ποτέ και οι εντάσεις και οι προστριβές ήταν συνεχείς και ανησυχητικές.
πηγη patris.gr